Μακρύς ο κατάλογος των επίδοξων διαδόχων του Στρος Καν

Μετά την παραίτηση του Ντομινίκ Στρός Καν άρχισε και επισήμως η μάχη της διαδοχής με πολλά ονόματα να φιγουράρουν ήδη στη λίστα των επίδοξων. 

Ευρωπαίο προκρίνουν και πάλι οι Ευρωπαίοι, αλλά βρίσκουν μπροστά τους τις ισχυρές αναδυόμενες οικονομίες αλλά και τις ΗΠΑ που έχουν διαφορετική άποψη. Ο κατάλογος των επίδοξων διαδόχων είναι ήδη αρκετά μακρύς και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ονόματα των ......
Βρετανών Γκόρντον Μπράουν και Άλιστερ Ντάρλινγκ, του διοικητή της τράπεζας του Καναδά Μαρκ Κάρνει αλλά και του πρώην υπ. Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς. Προς το παρόν πάντως, όπως σημειώνουν αναλυτές, από τη σχετική λίστα ξεχωρίζει το όνομα της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ. Δυο τα μεγάλα της ατού, σύμφωνα με τους ίδιους: αφενός γνωρίζει πολύ καλά τα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και αφετέρου θα ήταν η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του ΔΝΤ.
 
Μια αξιόπιστη υποψηφιότητα
Πολλά τα ατού της ΛαγκάρντΤο όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ προωθείτο ήδη από τους οικονομικούς κύκλους πριν καν υποβάλει την παραίτησή του ο Ντομινίκ Στρος Καν. «Πρόκειται για μια αξιόπιστη υποψηφιότητα» δηλώνουν οι υποστηρικτές της, καθώς χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους και γνωρίζει πολύ καλά τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ξεκίνησε μάλιστα την καριέρα της ως δικηγόρος.
Για την Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό να διαδεχθεί τον Στρος Καν ένα άτομο που γνωρίζει τις δυσκολίες της ευρωζώνης. Και ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί όμως χρειάζεται την υποστήριξη του ΔΝΤ για την προεδρία του στα G8 και G20. Bέβαια η μάχη αναμένεται σκληρή καθώς σε σύνολο 11 διευθυντών οι Γάλλοι είχαν 4, ίσως ένα μειονέκτημα για τη Λαγκάρντ.
Μπροστά οι Σοσιαλιστές παρά το σκάνδαλο
Ο Σαρκοζί καλείται να συνδράμει ώστε να εξασφαλισθούν καλύτερες συνθήκες κράτησης για τον Στρος ΚανΤο νούμερο δύο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Harlem Desir ζήτησε χθες από τον Νικολά Σαρκοζί να συνδράμει ώστε να εξασφαλισθούν καλύτερες συνθήκες κράτησης για τον Στρος Καν, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις γάλλων κρατούμενων σε ξένες χώρες.
 
Πάντως το όνομα αυτού που ήταν το φαβορί για τις προεδρικές του 2012, του Ντομινίκ Στρος Καν, έχει εξαλειφθεί πλέον από τις σφυγομετρήσεις, όπου διαπιστώνεται ότι παρά το ζήτημα του Στρος Καν το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεχίζει την πορεία του, με τον Φρανσουά Ολάντ και την Μαρτίν Ομπρί να προηγούνται σταθερά του Σαρκοζί σύμφωνα με σημερινή σφυγομέτρηση

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15090103,00.html

Σχόλια