Μέσα στο Μάϊο οι διαδικασίες ανάθεσης δραστηριοτήτων, αναζήτησης πετρελαίου

Μέσα στο πρώτο 15μερο του Μαΐου και σύμφωνα με δηλώσεις  του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη  :
Θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάθεσης δραστηριοτήτων αναζήτησης με την εκτέλεση σεισμικών ερευνών "μη αποκλειστικών δεδομένων" (Non-exclusive seismic surveys), αναγνωρισμένη διεθνή πρακτική που εφαρμόζεται με επιτυχία από όλες σχεδόν τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου. Εξειδικευμένες εταιρίες του κλάδου επενδύουν σε έρευνες και τα δεδομένα που προκύπτουν πωλούνται ως πακέτα πληροφοριών - προγραμμάτων Έρευνας και Παραγωγής (Ε-Π) στις περιοχές αυτές.
Η δαπάνη επιμερίζεται σε περισσότερους πελάτες (multi-client surveys). Η παραπάνω διαδικασία επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να εξερευνήσει ευρείες περιοχές του θαλάσσιου χώρου ανέξοδα αλλά και ταυτόχρονα προσποριζόμενο όφελος από τη συμμετοχή του στα κέρδη από τα έσοδα διανομής των ερευνητικών δεδομένων από τον αδειούχο.
    Τη διαδικασία αυτή πρόκειται να θέσουμε σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια διεθνή πρόσκληση, αξιοποιώντας και τη Νορβηγική εμπειρία αλλά και το ενδιαφέρον που έχει επίσημα εκφραστεί από σοβαρές εταιρίες του κλάδου για τη λεκάνη του Ιονίου πελάγους και νότια της Κρήτης.

Σχόλια

  1. Η Ελλάδα του 2011 κατάντησε μια Χώρα της οκνηρίας και του παρακράτους. Στην Ελλάδα του 2011, ντρέπεσαι για τα πιστεύω σου.Την Ελλάδα του 2011 την κυβερνούν οι ριψάσπιδες Έκφυλη ζωή έγινε πρότυπο.Οι Έλληνες Κατάντησαν λαός με έκφυλα γούστα και ήθη.
    . Η μεν αριστερά παραμένει απόλυτα χρήσιμη για την απόλυτη εξουσία των ημερών μας, η οποία είναι η παγκοσμιοποίηση, αφού υπάρχει και δρα σαν διαλυτικό του Έθνους στοιχείο. Η δεξιά χαιρέκακα παρακολουθεί την καταστροφή της χώρας, ελπίζοντας ότι με την “σοφή” λογική του ώριμου φρούτου.
    Μια χώρα ρημαδιό κάνει την εμφανισή της.Μια χώρα πουλημένη στο ΔΝΤ.
    Η ιδέα της ανεξάρτητης πατρίδας αρχίζει να ηχεί παράξενα.Οι ξένοι έχουν τον πρώτο λόγο.Οι εχθροί γη ζητούν.Ψυχές του Μέλλοντος σας λιβανίζουμε με μοιρολόι μέσα στα ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ ΤΕΙΧΗ όπου ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΙΜΗΛΙΟ.
    ακόμα και οι νεκροί θα ΜΙΛΗΣΟΥΝ!!! μαζί με εσάς τους αγέννητους.
    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΒΗΝΕΙ. ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.