Το καράβι βουλιάζει, επιβάτες και λαθρεπιβάτες το μυρίστηκαν και πιάνουν θέση στο στριμωξίδι, που ήδη κίνησε, για να αποβιβαστούν.


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ…ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ…

του Γιώργου Νούτσου*

Το καράβι βουλιάζει, επιβάτες και λαθρεπιβάτες το μυρίστηκαν και πιάνουν θέση στο στριμωξίδι, που ήδη κίνησε, για να αποβιβαστούν.
Όσο καιροσκοπικές και φαύλες κι αν είναι οι τελευταίες τοποθετήσεις Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου, όσο κι αν υπηρετούν μύριους όσους μύχιους προσωπικούς και κομματικούς στόχους, η αλήθεια είναι μια και είναι αδιαμφισβήτητη… η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει παραδώσει τα όπλα…
αδυνατεί να παλέψει, να διαπραγματευτεί, να διεκδικήσει με όρους Εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος, το μέλλον της χώρας μας.
Πραγματικά, δεν είναι ασύνηθες για τα Ελληνικά πολιτικά δεδομένα, να βγαίνουν πρωτοκλασάτοι υπουργοί και να κάνουν λόγο για «ανεπάρκειες», «αμηχανία», «νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές», «σπαραγμό στην κυβέρνηση, με το μισό ΠΑΣΟΚ.. απέναντι στο άλλο μισό» και πάει λέγοντας… Ασύνηθες είναι, αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες αυτές κι εφόσον πραγματικά τις υιοθετούν, να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους !!!

Οι άνθρωποι ό,τι ήταν να κάνουν – καλό ή κακό – το έκαναν. Απ την ώρα που στέρεψαν, στέγνωσαν, αφυδατώθηκαν πλήρως, αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι, πως η παρουσία τους τίποτα πια δεν μπορεί να προσφέρει. Η πατρίδα κι όλοι εμείς δεν έχουμε πλέον να περιμένουμε τίποτα. Με μιζέρια, δυσανεξία, υπόγειες διαδρομές και αντιφατικές πολιτικές το σίγουρο είναι πως θα «τελειώσουμε» μια ώρα αρχύτερα…

Ας αναζητήσουμε λοιπόν διεξόδους. Ρεαλιστικές όμως και με ερείσματα εδρασμένα σε βάσεις σταθερές, σε προτάσεις πολιτικής συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες, με στόχευση στην ανάδειξη των δυνατοτήτων μας και του παραγωγικού μας ιστού. Όλα από δω και πέρα, πρέπει να φωνάζουν και να σηματοδοτούν, το ξεκίνημα της ξεχαρβαλωμένης παραγωγικής και αναπτυξιακής μηχανής της χώρας μας… Αργά ίσως στην αρχή, αλλά με αυξανόμενους ρυθμούς στη συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να ρολάρει κανονικά, να καλύπτει το χαμένο έδαφος και να καταμετρά πλέον μόνο επιτυχίες… Το θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, στην τόνωση της απασχόλησης, στην εκμετάλλευση των πλούσιων στρατηγικών πλεονεκτημάτων μας, στη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της κοινωνικής και καθημερινής μας ζωής, είναι το στοίχημα που καλούμαστε να βάλουμε και να πετύχουμε.

Μπορεί να στερέψαμε από ΗΓΕΤΕΣ παλιάς κοπής, όμως μπορούμε ακόμα να αναζητήσουμε και να βρούμε ΑΡΧΗΓΟΥΣ, που αποδεδειγμένα έχουν δώσει δείγματα φιλοπατρίας, συνέπειας, αυτογνωσίας, μετριοφροσύνης, γνώσης και εμπειρίας. Μπορεί ο Σαμαράς - κατά πολλούς - να μην είναι ο Εθνάρχης Καραμανλής, είναι όμως ο παθιασμένος Έλληνας, που θέλει και – για μένα – σίγουρα μπορεί, να εμπνεύσει, να διεγείρει, να συμπαρασύρει και να δημιουργήσει την καινούργια Ελλάδα που έχουμε ανάγκη…Την εμπιστοσύνη μας χρειάζεται και την στήριξή μας…και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα τα έχει….

Το ξεκίνημα της ανάταξης της παράταξης και της Ελλάδας, θα σηματοδοτηθεί και επίσημα την Πέμπτη στο Ζάππειο, με την ευχή και την ελπίδα όλων μας, να καταστήσει τη χώρα μας ξανά, πραγματικά ανεξάρτητη και δυνατή, αυτεξούσια και αυτοδιαχειριζόμενη και που κυρίως, θα εμπνέει αυτό που σήμερα, κάποιοι, επιμελώς, παντελώς της αποστέρησαν…ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΒΑΣΜΟ !!!

* τ. Δήμαρχος Γρεβενών (2007-2010)

www.noutsosgeorgios.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.