Κυβερνητικό αλαλούμ και αλληλοκαρφώματα..

Αιχμές Ρόβλια κατά ΥΠΕΚΑ και Υποδομών για τα καύσιμα
Υπαινιγμούς ως προς την εφαρμογή μέτρων για την αγορά των υγρών καυσίμων, από τα υπουργεία ΠΕΚΑ και Υποδομών, άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο υφυπουργός για την εφαρμογή ενημερωτικών δράσεων ως προς τις τιμές των καυσίμων ανέφερε που το υπουργείο ανάπτυξης έχει εφαρμόσει τα μέτρα που χρειάζονται και που είχε προτείνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2008.

Ωστόσο, εστίασε στις υποδείξεις που είχε κάνει με ειδική παρέμβασή της η ανεξάρτητη διοικητική αρχή για τη δημιουργία ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης αποθέματων (αρμοδιότητα ΥΠΕΚΑ) αλλά και η δυνατότητα ίδρυσης πρατηρίων από υπεραγορές όπως και η απελευθέρωση του επαγγέλματος των βυτιοφορέων (αρμοδιότητα υπουργείου Υποδομών).

Αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ είναι επίσης και η επιβολή κυρώσεων σε όσους πρατηριούχους δεν εφάρμοσαν το πλαφόν στις τιμές της βενζίνης, θέμα για το οποίο όταν ρωτήθηκε ο κ. Ρόβλιας γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης δεν επέβαλλε κυρώσεις, απάντησε ότι «όταν το υπουργείο είναι αρμόδιο, επιβάλλει».

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός σημείωσε πως το 100% των βενζινοπωλών έχει συμμορφωθεί στο πλαφόν και οι τιμές έχουν πέσει μέχρι και 7 λεπτά το λίτρο (η μέση τιμή σήμερα ήταν 1,706 ευρώ το λίτρο), υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να αρθεί το μέτρο μέχρι να εξομαλυνθεί η αγορά πλήρως.

Υπενθύμισε δε τη λειτουργία υπηρεσίας αποστολής sms στο 54151, όπου οι συνδρομητές εταιριών κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να ενημερώνονται για τα φθηνότερα πρατήρια της περιοχής τους και σημείωσε ότι από τη Δευτέρα, οι οδηγοί της Αττικής Οδού, θα ενημερώνονται μέσα από ηλεκτρονικούς πίνακες για τις τιμές των τριών επόμενων φθηνότερων βενζινάδικων στον αυτοκινητόδρομο.

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=63045044

Σχόλια