Hγουμενίτσα: Το λιμάνι, καθώς και τα γύρω αγροκτήματα, έχουν καταληφθεί λαθρομετανάστες

Οι Υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, Δημοσίων Έργων, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Σταύρος Καλογιάννης και ο Αναπληρωτής Υπευθύνος του Τομέα Δημοσίων Έργων, βουλευτής Πρεβέζης, κ. Δημήτριος Τσουμάνης, μετά την κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης, σχετικά με τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που έχει λάβει η λαθρομετανάστευση στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
    «Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Ηγουμενίτσα, κατόπιν πρόσκλησης τοπικών παραγόντων, προκειμένου να διαπιστώσουμε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και το λιμάνι εξαιτίας της «συσσώρευσης» εκατοντάδων παράνομων μεταναστών, με μεγάλη μας λύπη αντικρίσαμε την εικόνα μίας περιοχής παραδομένης στους λαθρομετανάστες.

    Τμήμα της πόλης κοντά στο λιμάνι, καθώς και τα γύρω αγροκτήματα, έχουν καταληφθεί από εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να προωθηθούν παράνομα στην Ιταλία και οι οποίοι έχουν χωριστεί σε ομάδες, δημιουργούν καταστάσεις που φοβίζουν τον κόσμο και έχουν μοιράσει ακόμα και τους κάδους απορριμμάτων!
    Η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο αδυνατούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων, να επιβάλουν την τάξη και να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ η εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες που εισέρχονται στο λιμάνι, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες, αποτελεί δυσφήμηση για τη χώρα μας και για την περιοχή και είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν.

    Παρά τη δραματική αυτή κατάσταση ουδείς από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει επισκεφτεί έως σήμερα την Ηγουμενίτσα, ουδείς από την κυβέρνηση έχει κάνει έστω την παραμικρή δήλωση για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης. Περιθώρια για καθυστερήσεις δεν υπάρχουν. Εκτός εάν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αφήσει τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας στην τύχη τους και την Ελλάδα στο διεθνή διασυρμό, με ολέθριες συνέπειες για τον τουρισμό της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας».

Σχόλια