Διαψεύδει το ΔΝΤ περί αναδιάρθρωσης - Ερωτηματικά για το άρθρο του Der Spiegel

 
Του Βασίλη Τσεκούρα

Ερωτηματικά προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel που έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Ελλάδας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει αύριο, χωρίς να κατονομάζει πηγές, αναφέρει ότι ο διεθνής οργανισμός, ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους.


Με καθυστέρηση λίγων ωρών, το ΔΝΤ διέψευσε το άρθρο, λέγοντας χαρακτηριστικά στο δίκτυο Reuters, δια στόματος εκπροσώπο του: "Όπως έχουμε πει επανειλημμένα το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

Αυτό ήταν μια απάντηση στο δημοσίευμα που ήθελε το ΔΝΤ να κάνει στροφή 180 για την Ελλάδα. Ερωτηματικά παραμένουν γύρω από τη διφορούμενη στάση της Κομισιόν που απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτή η κίνηση "τώρα".

Το παρασκήνιο γύρω από το θέμα θεωρείται έντονο, με την ελληνική πλευρά να απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.
Πάντως, η κατάσταση στην ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία θεωρείται ιδιαίτερα ρευστή, καθώς βλέπουμε έντονη σεναριολογία και άμεσες διαψεύσεις σε κάθε δημοσίευμα που αναφέρεται στην κρίση χρέους.


Σχόλια