Αφιέρωμα στη Σάμο

Ολοσέλιδο αφιέρωμα στη Σάμο πλαισιωμένο από  πλούσιο φωτογραφικό υλικό φιλοξενείται στο ένθετο Travel της εφημερίδας  The Australian του Σαββατοκύριακου. Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο  «Οι Σειρήνες σας καλούν στη Σάμο» και την υπογραφή της αρθρογράφου Marian McGuinness και αποτελεί μια περιήγηση στους αρχαιολογικούς και εκκλησιαστικούς χώρους της Σάμου με έμφαση στην αρχαιοελληνική κληρονομιά του νησιού.

Η συντάκτης επισκέπτεται ενδεικτικά το αρχαιολογικό μουσείο, «το καλύτερο της Ελλάδας μετά από της Αθήνας», τα χωριά Μανωλάτες και Βουρλιώτες, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Βροντιανής, την Υδρούσσα, τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και φυσικά το Πυθαγόρειο «το πανέμορφο λιμάνι που πλαισιώνεται από ταβέρνες και ήρεμους πεζοδρόμους».
Καταλήγει ότι κατά την αποχώρησή της από το νησί για τον επόμενο προορισμό, τη Μύκονο, άνδρες του λιμενικού οδηγούσαν στο Λιμεναρχείο παράνομους μετανάστες, «καθώς η Σάμος αποτελεί ένα από τα κυριότερα σημεία εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα», γεγονός το οποίο η αρθρογράφος θεωρεί δικαιολογημένο εφόσον «πρόκειται ομολογουμένως για ένα νησί μοναδικής ομορφιάς».
http://neoskosmos.com/news/el/node/12661

Σχόλια