Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας η Απογραφή


-Με τις ψήφους των συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας και τον κ. Δημ. Κουρέτα

-Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται στην ουσία για την ακτινογραφία της Περιφέρειας την 31-12-2010. Δεν έχει σκοπό ούτε να ωραιοποιήσει ούτε να δραματοποιήσει καταστάσεις. Δεν γίνεται ούτε για να εκθέσει κανέναν, ούτε για να κολακέψει κανέναν.
-Όλα στο φως. Αυτή είναι η αρχή μας. Θέλουμε και εργαζόμαστε ώστε η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας να καταστεί πρότυπο χρηστής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης»
-«Παρά τις υποχρεώσεις που παραλάβαμε από τις νομαρχίες δεν βάζουμε νέους φόρους»
-Κάλεσε τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου «σε κοινή προσπάθεια, σε συστράτευση ώστε να «καθαρίσουμε» τους λογαριασμούς με το παρελθόν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον χωρίς βάρη και εμπόδια»



Εγκρίθηκε με 32 ψήφους από τους συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας και τον κ. Δημ. Κουρέτα, η Απογραφή που διενήργησε η Επιτροπή που προβλέπεται από το Υπουργείο Εσωτερικών για το τι παρέλαβε η αιρετή Περιφέρεια από τις τέσσερις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Παρουσιάζοντας την Απογραφή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είπε ότι είναι «το πρώτο σημαντικό και ουσιαστικό βήμα, μετά τα οργανωτικά βήματα των πρώτων ημερών. Πρόκειται στην ουσία για την ακτινογραφία, την αποτύπωση της εικόνας της Περιφέρειας την 31-12-2010. Πρόκειται για μία φωτογραφία της Περιφέρειας, που σκοπό έχει να αποδώσει όσο πιο πειστικά γίνεται την υπάρχουσα κατάσταση. Δεν έχει σκοπό ούτε να ωραιοποιήσει ούτε να δραματοποιήσει καταστάσεις. Η διαδικασία άλλωστε που επιβάλλει ο νόμος είναι πολύ συγκεκριμένη και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την αποτύπωση των πραγματικών στοιχείων που ζητά ο νόμος και η Υπουργική Απόφαση. Δεν γίνεται ούτε για να εκθέσει κανέναν, ούτε για να κολακέψει κανέναν. Γίνεται για να γνωρίζουμε ποια είναι περιουσία μας, τι έχουμε στο ταμείο μας και πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα».

Ο κ. Κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας «δεν πρόκειται να επιβάλλει νέους φόρους ή τέλη στους Θεσσαλούς παρά τις μεγάλες υποχρεώσεις που τις κληροδότησαν οι καταργηθείσες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

«Κάποιοι επιτίθενται εναντίον της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχοντας ίσως αυτό στο μυαλό τους: να μην διεκδικήσουμε πόρους από την κεντρική κυβέρνηση αλλά να μετακυλήσουμε τα βάρη στους Θεσσαλούς. Δεν υποκύπτουμε. Η προεκλογική μας δέσμευση ισχύει στο ακέραιο. Σε μια εποχή που αυξάνεται συνεχώς η φορολογική επιβάρυνση κάθε οικογένειας από την κεντρική εξουσία ενώ τα εισοδήματά της μειώνονται, θα ήταν κοινωνικά εγκληματικό αλλά και οικονομικά αναποτελεσματικό να δεχτεί νέες επιβαρύνσεις από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έθεσε στόχο της αιρετής Περιφέρειας «αφ’ ενός να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις που κληρονόμησε από τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις το συντομότερο δυνατό και αφ’ ετέρου να ολοκληρωθούν τα ημιτελή σήμερα έργα, τα οποία προκαλούν περιβαλλοντική ρύπανση καθώς και κοινωνική και οικονομική στρέβλωση

Σχόλια