Είναι σκέτοι ΠΑΣΟΚοι - όλοι τους!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των μισθών.Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν την περικοπή των συντάξεων.Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των δώρων. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο με τις «επικαιροποιήσεις» του. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που με την ψήφο τους προσκάλεσαν στην Ελλάδα, αρωγό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το ασφαλιστικό τερατούργημα, αυτοί που «εξασφάλισαν» στον εργαζόμενο δουλειά χωρίς σύνταξη ως τον τάφο. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που σήκωσαν τo χεράκι τους και ψήφισαν τα μέτρα που εκτίναξαν την επίσημη ανεργία στο 15%, τα «λουκέτα» στα μαγαζιά στο 20% και την ύφεση στο μείον 6,6%. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν την...
κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την «εκ περιτροπής» επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στην εποχή των ειλώτων. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν για να μπορούν οι εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους όταν θέλουν, όσους θέλουν και όποτε θέλουν. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ των αυξήσεων των φόρων τρεις φορές σε ένα χρόνο. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων και νοσοκομείων. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν τη ληστεία του λαού μέσω του «Καλλικράτη».Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - όλοι τους! - είναι εκείνο το εκλεκτό σώμα το οποίο στηρίζει και διακινεί το θράσος τού «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - με το ένα χέρι ψηφίζουν για να φορτώνονται νέα δανειακά χρέη στο λαό και με το άλλο χέρι ψηφίζουν για να χαρίζονται 108 δισ. ευρώ στις τράπεζες.
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - ψήφισαν αυξήσεις στα διόδια, αυξήσεις στο ρεύμα, αυξήσεις 40% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών.
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι - όλοι τους! - του ιδίου κόμματος με τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη της υπόθεσης «Ζήμενς», τους «πράσινους» Βατοπεδινούς, τους «σοσιαλιστές ναυάρχους» των υποβρυχίων που «γέρνουν», τους «Σόρος» της χρηματιστηριακής απάτης και τους «Πινδάρους» της Ολυμπιακής λαμογιάς.
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - περιφέρονται ανά την επικράτεια σφετεριζόμενοι και διαπομπεύοντας την έννοια και τον όρο «σοσιαλιστής».

Οσο για τα «φρουτάκια»:
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που έχουν ψηφίσει - όλοι τους! - τη μετατροπή της Ελλάδας σε «ηλεκτρονική μπαρμπουτιέρα», και το έχουν ψηφίσει όχι μια, αλλά τέσσερις (αριθμός: 4!) φορές:
Μια φορά όταν ψήφιζαν το μνημόνιο, που εξ' αρχής περιλάμβανε τη διάταξη για τη νομιμοποίηση των «κουλοχέρηδων» και άλλες τρεις φορές στηρίζοντας τις ισάριθμες «επικαιροποιήσεις» του μνημονίου, που επίσης περιλαμβάνουν τη ρύθμιση για τα «φρουτάκια».

Οσοι πάνε, επομένως, να βγάλουν την «ουρίτσα» τους απ' έξω, ατύχησαν.
Τζάμπα πασχίζουν να περιφέρουν το Πάσχα στις εκλογικές τους περιφέρειες την τσίκνα του ...«αντάρτη».
Τζάμπα προσπαθεί κι ο Παπανδρέου να ενθαρρύνει το παιχνίδι τού «άλλο η κυβέρνηση», «άλλο η κοινοβουλευτική ομάδα», «άλλο το κόμμα». Το έργο παίχτηκε ήδη την εποχή του πατέρα του. Και «κάηκε».

Ριζοσπάστης - φωτογραφία Antistachef 


Σχόλια