Πληθωρισμός στα ύψη : 'Αλλη μια μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ !!!


Δεν κινείται, τίποτα η αγορά είναι "πεθαμένη", η ύφεση μας έχει κατακλύσει....
Αλλά ο πληθωρισμός είναι στα ύψη !!!
Τώρα πως το κατάφερε αυτό το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα θέμα.
Πληθωρισμός στα ύψη : 'Αλλη μια μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ !!!
Υ.Γ
HICP=Ηarmonised Ιndex of Consumer Prices
HICP-CT= Ηarmonised Ιndex of Consumer Prices at Constant Tax rates
Τα στοιχεία από ec.europa.eu

Σχόλια

  1. «Κάθε μέρα που περνάει έχουμε λιγότερη δουλειά από την προηγούμενη» λένε οι άνθρωποι της αγοράς!
    Αποτέλεσμα να αυξάνονται οι επιταγές που σφραγίζονται, να κλείνουν επιχειρήσεις, οι απολύσεις και οι άνεργοι επίσης ν’ αυξάνονται.
    Κάθε μήνας που περνάει το ποσοστό αυτό μεγαλώνει.
    Η εξεύρεση εργασίας θα γίνει αδύνατη και η προσδοκία μας να μη χάσουμε τη δουλειά μας θα αγγίξει τα όρια της μεταφυσικής αναζήτησης.
    Μεγάλη εταιρεία ιδιωτικών ερευνών προβλέπει ότι θα κλείσει το 60% των σήμερα εν λειτουργία εταιρειών.
    Όσες μείνουν θα συρρικνωθούν.
    Και ο πληθωρισμός πραγματοποίησε αύξηση 4,5%, έναντι αύξησης 3,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
    Η πτώση των πωλήσεων του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με το 2008 αγγίζει το 50% σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας.
    Παράδειγμα «η οικοδομή», με τα χιλιάδες επαγγέλματα γύρω απ’ αυτήν. Υπολογίζεται ότι στην οικοδομή δραστηριοποιούνται περί τις 140 ειδικότητες…
    Ήδη όσες εταιρείες ακόμα στέκονται στα πόδια τους σκέφτονται να προχωρήσουν στην αναστολή εργοδοτικών εισφορών και ΦΠΑ ώστε να μπαίνουν συνέχεια σε ρυθμίσεις που απαιτούν καταβολή δόσεων και έτσι να αυξάνουν την ρευστότητα τους.
    Μεγάλες τεχνικές εταιρείες, ποιό μεγάλες δεν γίνεται δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους όταν ωριμάζουν, αλλά δίνουν ένα μέρος του ποσού που οφείλουν.

    Οι τράπεζες δεν προεξοφλούν επιταγές ακόμα και πανίσχυρων πελατών προφανώς επειδή δεν έχουν ρευστότητα.
    Οι τράπεζες καλούν μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες και προσπαθούν να πάρουν για τα λεφτά που έχουν δανείσει με υποθήκες προσωπικών και εταιρικών περιουσιακών στοιχείων.

    Όπως προχωράμε ο ιδιωτικός τομέας μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών.
    Κανείς δεν θα πληρώνει κανένα.
    Η παρατεταμένη ακυβερνησία, για όσο καιρό τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ αρνείται να αντιληφθεί το προφανές, θα συρρικνώνει την ήδη νεκρή αγορά και θα παρατείνει την ύφεση στο διηνεκές. Η ψυχολογία θα βρίσκεται στο ναδίρ και η οικονομική μας κατάσταση θα αγγίξει πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.