«Έκκληση σε όλους τους Βοιωτούς να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους»

«Έκκληση σε όλους τους Βοιωτούς να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους» στην επικείμενη Απογραφή Πληθυσμού απηύθυνε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τις καθυστερήσεις στην Απογραφή κτηρίων που έπρεπε να ολοκληρωθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου.
Με αφορμή την σχετική ερώτηση ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Απογραφή αποτελεί το σημαντικότερο ..εργαλείο που έχουμε ως περιφέρεια για την εξασφάλιση πόρων για την επόμενη δεκαετία.

Μετά από έναν επενδυτικό νόμο που μας εξαιρεί ουσιαστικά από τα επενδυτικά κίνητρα, μετά την αναστολή σημαντικών έργων στο νομό μας και μετά από μια οικονομική και αγροτική πολιτική που μειώνει τα ατομικά εισοδήματα στην ελληνική Περιφέρεια, οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε το τελευταίο μας όπλο.

Προτρέπω όλους να κινητοποιήσουμε φίλους και συγγενείς που κατάγονται από τη Βοιωτία, αλλά διαμένουν εκτός του νομού, να απογραφούν στον τόπο μας.

Ανεξάρτητα από κομματικά χρώματα ή τοπικές αντιπαλότητες οφείλουμε όλοι να συμπαραταχθούμε σε μια προσπάθεια που θα καθορίσει το μέλλον της Βοιωτίας για την επόενη δεκαετία»


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2011
ΘΕΜΑ: «Γενική Απογραφή 2011»

Κύρίε Υπουργέ,

Ως γνωστό, η Γενική Απογραφή, πέρα από ευρωπαϊκή υποχρέωση αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την χάραξη και εφαρμογή της κοινωνικής, οικονομικής και περιφερειακής πολιτικής της Χώρας. Παράλληλα αποτελεί σημαντικό εργαλεία της Πολιτείας για την κατάταξη των περιφερειών που αφορά στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ειδικά για την ελληνική περιφέρεια, η απογραφή αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο που χρησιμοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση (μέσω της απογραφής ετεροδημοτών) για την τόνωση της περιφερειακής οικονομίας.

Ωστόσο, η Πολιτεία δεν φαίνεται να έχει προετοιμάσει κατάλληλα την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα και αποτελεσματικά η Γενική Απογραφή του 2011, που θα δεσμεύσει το μέλλον της περιφέρειας για την επόμενη δεκαετία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Βοιωτίας δεν έχει πραγματοποιηθεί σε πολλές περιοχές η απογραφή κτηρίων που σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι την 28 η Φεβρουαρίου 2011.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι φωνές για επικείμενη αναβολή της διεξαγωγής της Απογραφής πληθυσμού, που δημιουργεί ιδιαίτερα προσκόμματα στην χρηματοδότηση των ελληνικών περιφερειών από την ΕΕ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

-Έχει ολοκληρωθεί η απογραφή κτηρίων και επαγγελμάτων στην Ελληνική Περιφέρεια; -Έχει προετοιμάσει το Υπουργείο Εσωτερικών κατάλληλα τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Απογραφή του πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί ως τα μέσα Απριλίου;
-Επιβεβαιώνουν τα συναρμόδια Υπουργεία την φημολογία περί επικείμενης αναβολής της Γενικής Απογραφής; Αν ναι, έχει εξασφαλίσει ότι θα γίνονται αποδεκτά τα στοιχεία της Γενικής Απογραφής του 2001 από την ΕΕ και για ποιο διάστημα;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλια