Καψόνι από την τρόικα

Δεν θα έρθουν όπως αναμένονταν στην Αθήνα στις 4 Απριλίου οι αξιωματοίχοι της τρόικας λόγω, όπως λέγεται των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου, της αργοπορίας στον καθορισμό των πρόσθετων μέτρων για το 2011, αλλά και του γεγονότος ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει έτοιμα τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010.

Ο έλεγχος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξυγίανσης, επρόκειτο να αρχίσει στις 4 Απριλίου και να κρατήσει από 2 έως 4 ημέρες. Ομως το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και τα υπόλοιπα υπουργεία, ενώ η κυβέρνηση ψάχνει λύσεις ώστε τα πρόσθετα μέτρα να μην προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων.
Οι καθυστερήσεις προκάλεσαν την οργή της τρόικας που έδειξε τη δυσαρέσκειά της, ανακοινώνοντας την επ' αόριστον αναβολή της επίσκεψης.
Οι ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, θα έστελναν από δύο εκπροσώπους συν έναν επικεφαλής, χωρίς να έχει προηγηθεί έλευση τεχνικών κλιμακίων.Μαζί με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, οι τρεις οργανισμοί ζήτησαν να έχουν και μια ενημέρωση για τη βάση της επόμενης φάσης του μνημονίου, που είναι η δημοσιονομική προσαρμογή του 2011.
ΠΗΓΗ: Ημερησία Online

 

Σχόλια