Ρίψασπις…

NIΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ μετά την υπογραφή του Μνημονίου για την κοινοτική στήριξη, κανένας πλέον δεν αμφισβητεί ότι η συμφωνία με την Τρόικα ήταν άθλια. Η κυβέρνηση δεν πρόβαλε κανένα αίτημα, απλώς έντρομη υπέγραψε άνευ όρων ό,τι της ζήτησαν. Σήμερα η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δίνει μάχη για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων των 110 δισ. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού. Να βελτιώσει δηλαδή τους όρους δανεισμού που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.
Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ στην αποπληρωμή των δανείων σε τρία χρόνια (πέντε με την περίοδο χάριτος); Οταν υπέγραφε δεν έβλεπε πως ήταν αδύνατον να μπορέσει η χώρα να βρει 110 δισ. ευρώ σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα,
εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και το υπόλοιπο χρέος των περίπου 250 δισ. ευρώ; Εκτός κι αν νόμιζε ότι γίναμε Νορβηγοί με πετρελαιοπηγές... Η ίδια δεν δέχθηκε το τοκογλυφικό επιτόκιο του 5,20%, που της επέβαλε η Τρόικα; Δέχθηκε δηλαδή οι Γερμανοί να δανείζονται οι ίδιοι με 2,70% και στη συνέχεια να μας δανείζουν με 5,20%! Να κερδίσουν δηλαδή δανείζοντας την Ελλάδα περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ τότε καλύτερους όρους; Και γιατί να την πιστέψουμε ότι τώρα δίνει μάχη για βελτίωση των όρων που η ίδια υπέγραψε; Οχι, ο κ. Παπανδρέου δεν δίνει καμία μάχη, γιατί δεν μπορεί να δώσει, γιατί δεν έδωσε ποτέ μάχη. Η Ελλάδα θα πάρει την επιμήκυνση γιατί τη δικαιούται, την πήραν οι Ιρλανδοί στις 28 Νοεμβρίου όταν μπήκαν κι αυτοί στη στήριξη. Πήραν 11 χρόνια περίοδο αποπληρωμής. Για λόγους ισονομίας θα μας τη δώσουν.
ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, διότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στις αγορές που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα της ευρωζώνης. Δεν είμαστε μόνοι μας, και οι Ιρλανδοί ζητούν μείωση επιτοκίου. Το Βερολίνο μπορεί να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά δέχεται αφόρητες πιέσεις από κορυφαίους κοινοτικούς αξιωματούχους, όπως οι πρόεδροι της Κομισιόν, της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να δεχθεί τη μείωση. Αλλωστε, όσο κι αν μειώσουν τα επιτόκια οι Γερμανοί, πάλι κέρδος θα βγάλουν δανείζοντας την Ελλάδα και την Ιρλανδία.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ να πάρει μικρή ανάσα για ένα διάστημα εάν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω αποφάσεις που δρομολογούνται. Για να πάρει βαθιά ανάσα, όμως, χρειάζονται ριζικές αλλαγές σε άλλους όρους του Μνημονίου. Το πρόβλημα είναι ποιος θα τις διεκδικήσει...
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=20100&catid=7

Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΘΕΙ, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ "ΑΝΑΣΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ" ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ? ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΕ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΝΩΤΟΚΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ, ΕΚΕΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΝΤΕΧΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.