Λόγω της συνέπειας, μπορούμε και λέμε: Όχι σε νέα μέτρα, που να κόβουν μισθούς και συντάξεις

Ποιος το είπε αυτό;
O κ. Παπανδρέου σήμερα.
Ναι καλά διαβάσατε σήμερα στην 11η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Και τι δεν είπε, τι για την χαμένη συνέπεια-αξιοπιστία, που τώρα την βρήκαμε και δεν θα έχουμε πια νέα μέτρα περικοπών σε μισθούς συντάξεις..
Τι για διεθνείς πρωτοβουλίες τύπου ευρωομoλόγο, φόρων Tobin, φόρων διοξειδίου του άνθρακα..
ΟΧΙ στην αύξηση του ΦΠΑ, ΟΧΙ στην πώληση δημόσιας γης.
Διαβάστε προσεκτικά...


Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα  της σημερινής ομιλίας του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου , στην 11η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος

"Αξιοπιστία - αυτό που είχαμε χάσει. Είμαστε και κάνουμε το παν για να είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις μας, στις υπογραφές μας. Και η συνέπεια αυτή, μας προστατεύει. Όπως και ανοίγει δυνατότητες για πιο κοινωνική πολιτική, για προστασία των αδύναμων στη χώρα μας, για να πρωτοπορούμε σε προτάσεις, όπως το ευρωομόλογο, όπως ο φόρος Tobin ή, αν θέλετε, ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, αλλά και ο φόρος επί του διοξειδίου του άνθρακα.
Και λόγω αυτής της συνέπειας, μπορούμε και λέμε:
Όχι σε νέα μέτρα, που να κόβουν μισθούς και συντάξεις.
Όχι σε μια ισοπέδωση της φορολογίας, αλλά «ναι» σε ένα φορολογικό σύστημα, δίκαιο και διαφανές.
Όπως είπαμε «όχι» στη γενικευμένη αύξηση του ΦΠΑ, παρότι ήταν στο μνημόνιο.
Μπορούμε σήμερα και προτείνουμε και προγραμματίζουμε μια Χάρτα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Για ορισμό και προγραμματισμό του ελάχιστου αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης. Ένας πολύ σημαντικός προεκλογικός μας στόχος και μια δέσμευσή μας.
Όπως μπορούμε και λέμε ότι, ναι, θα αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία, αλλά δεν θα πουλήσουμε δημόσια γη. Αυτή η συνέπεια και  αξιοπιστία, όμως, είναι αναγκαίες και για το επόμενο, βασικό μας βήμα, στρατηγικό στοίχημα και διαπραγμάτευση."

Σχόλια