«Θέλουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στη Θεσσαλία»


-Κώστας Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια είναι πρωτοπόρος για την διεκδίκηση και οργάνωσή τους»
- Βλέπουμε τον αθλητισμό ως γιορτή, αθλητισμός και πολιτισμός δεν απευθύνονται μόνο στους επαγγελματίες αθλητές, αλλά σε όλο τον κόσμο»
-Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον 4ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Θανάσης Σταμόπουλος» από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα το πρωί της Κυριακής
Τον 4ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Θανάσης Σταμόπουλος» από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα διοργανώνουν αύριο, Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων.
Ο Ημιμαραθώνιος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ιδρυτή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Θανάση Σταμόπουλο και οι συμμετοχές αγγίζουν τις 750, αριθμός ρεκόρ για λαϊκό αγώνα δρόμου στην περιφέρεια.

Το μήκος της διαδρομής είναι 21.096 μέτρα και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Καλαμπάκας και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
Νωρίτερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων κ. Κωτούλας.

Σε δήλωσή του για τον Ημιμαραθώνιο ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός επισημαίνει:

«Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων που κατόρθωσε σε μικρό χρονικό διάστημα να καθιερώσει τον ημιμαραθώνιο ως σημαντικό γεγονός.
Είναι ιδιαίτερη χαρά μας γιατί κατόρθωσε να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας που θέλουν να προσφέρουν σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό σημαίνει ότι αυτή η προσπάθεια είναι υγιής, ότι η προσπάθεια αυτή έχει στέρεες βάσεις, ότι η προσπάθεια αυτή έχει μέλλον.

Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια και δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην διαρκή αναβάθμισή της.

Είναι χαρά μας που φέτος σπάει το ρεκόρ των συμμετοχών και είναι χαρά μας που θα καλωσορίσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Βλέπουμε τον αθλητισμό ως γιορτή, αθλητισμός και πολιτισμός δεν απευθύνονται μόνο στους επαγγελματίες αθλητές, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ο αθλητισμός μας ενώνει, ο αθλητισμός είναι διέξοδος για τις νέες και τους νέους, για όλους τους ανθρώπους γενικότερα από δύσκολους ατραπούς της ζωής που σήμερα είναι περισσότεροι και εντονότεροι.

Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα: Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρωτοπόρος στη διεκδίκηση και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που προβάλλουν την περιοχή μας και αποτελούν κίνητρο για τους νέους.
Διοργανώσεις με προστιθέμενη αξία για την Θεσσαλία.

Στο χέρι μας είναι να αναβαθμίσουμε αυτή τη διοργάνωση, να την κάνουμε κάθε χρόνο και καλύτερη και κάθε χρόνο να συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές».

Σχόλια