Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας τί θα γίνει με τα επικουρικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων;

Αναβρασμός και έντονη ανησυχία διακατέχουν τα στελέχη των Ε.Δ. από τη βάσιμη φημολογία αλλά και από τις συνεχείς διαρροές στο Τύπο αναφορικά με την προοπτική και το μέλλον των επικουρικών τους Ταμείων Μ.Τ.Σ.-Μ.Τ.Ν. και Μ.Τ.Α. Θεωρείται βέβαιη η συγχώνευσή τους και η περαιτέρω υπαγωγή-ένταξή τους στις γενικότερες ρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Εργασίας (κ. Κουτρουμάνος) για όλα τα επικουρικά Ταμεία του Δημοσίου. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των μερισμάτων έως και 5%, την φτωχοποίηση της κοινωνίας των μερισματούχων (συνταξιούχων) των Ε.Δ.
Η συγκεκριμένη μείωση θα επιφέρει αντίστοιχη μείωση και στο ΒΟΕΑ, δηλαδή στη «προικοδότηση» των παιδιών των στελεχών των Ε.Δ. Η απαξίωση και η ισοπέδωση της προσφοράς του ρόλου και της αποστολής τους σ’ όλο το μεγαλείο. Κύριε Βενιζέλε έχετε εκχωρήσει τη διοικητική μέριμνα του προσωπικού σας στον Υπουργό Εργασίας; Ενδιαφέρεσθε για το μέλλον των στελεχών σας;  Ξεκαθαρίστε τις θέσεις σας. Είναι βάσιμα ή αβάσιμα όλα αυτά;
Τα στελέχη των Ε.Δ δεν είναι άψυχοι αριθμοί. Τα πάντα εξαρτώνταιαπό το ηθικό και την ψυχολογία τους. Γνωρίζετε σε τί επίπεδο ευρίσκονται αυτά εδώ και αρκετό καιρό; Έχετε αντιληφθεί ότι καθημερινό θέμα συζητήσεων είναι το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. Πάρτε θέση άμεσα και έγκαιρα κύριε Βενιζέλε.
Οι ηγεσίες (Αρχηγοί) των όπλων αυτή την ώρα έχουν ραντεβού με την Ιστορία και οφείλουν να προασπίσουν τα στελέχη τους. Η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντί τους. Ή θα καταγραφούν στο πάνθεα ή θα χαθούν στο βούρκο της ασημαντότητας και της "προδοσίας". Παράλληλα εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό αντισταθείτε, αντιδράστε ο καθένας με τον τρόπο του διαφυλάττοντας όμως το κύρος και το θεσμό των Όπλων σας. 
Ειδικά οι Ενώσεις των Αποστράτων έχουν χρέος να ξεσηκωθούν, να πιέσουν ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων και να προτάξουν το συλλογικό καλό και το εθνικό τους καθήκον. Να μην αφήσουν να περάσουν σχέδια εξαθλίωσης και να καταστούν επαίτες και πληβείοι της ελληνικής κοινωνίας.
Το ρυάκι της απόγνωσης γίνεται ποτάμι και το ποτάμι χείμαρρος οργής, που θα σας συμπαρασύρει στο διάβα του και θα καταστρέψει ολοσχερώς την υστεροφημία σας κύριε Υπουργέ. 
Η ευθύνη σας μεγάλη και το χρέος σας ανείπωτο. Και μην ξεχάσετε ποτέ: «Χρωστάμε σ’ αυτούς που ήρθαν, πέρασαν, θα περάσουν κριταί θα μας δικάσουν οι αγέννητοι νεκροί».

A. Π

Σχόλια