Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να διευρυνθεί η εισαγγελική έρευνα!...Γιά δηλώσεις που διέσυραν την ελληνική οικονομία, προκαλώντας της τεράστια βλάβη

Να διευρυνθεί η εισαγγελική έρευνα!
    Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ    [σελ.  15]                             
    [Γνώμη 28-3-2011]
        
            Η είδηση που  έχει εντυπωσιάσει  την κοινή γνώμη είναι  αναμφισβήτητα η  δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει αρμόδιος εισαγγελέας, προκειμένου να εντοπίσει ποιοι είναι εκείνοι που διακινούσαν σε χιλιάδες αποδέκτες, μέσω του διαδικτύου, επιστολές, με τις οποίες διέδιδαν την πληροφορία ότι η Ελλάδα πτωχεύει κ.λ.π. Ηδη η εισαγγελική έρευνα έχει αποφέρει καρπούς, καθώς, μέσω της Δίωξης του Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος, εντοπίσθηκε ένας …φανοποιός  στην  Κρήτη, ενώ ερευνάται παρόμοια δραστηριότητα  και για άλλα πρόσωπα, τα οποία   η ηλεκτρονική δίωξη εντόπισε. Πολύ σωστά λοιπόν έγιναν και  γίνονται όλες αυτές οι έρευνες και φυσικά αναμένουμε  να πληροφορηθούμε και το κατηγορητήριο και εν πάση περιπτώσει τι ακριβώς έκαναν τόσο ο ύποπτος φανοποιός από την Κρήτη, όσο και οι άλλοι ύποπτοι, που όμως δεν έχουν  ακόμη ανακοινωθεί.

   Είναι  σαφές ότι  για να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής επιστολής του φανοποιού από την Κρήτη  υφίσταται ζήτημα ποινικής παράβασης, γιατί διαδίδονταν ψευδείς  ειδήσεις, που μπορούσαν να κλονίζουν η και να προκαλέσουν ζημία στην Ελληνική Οικονομία. Αυτό λέει ο νόμος και είναι σωστό. Ωστόσο, κατά την άποψή μας, η εισαγγελική έρευνα, δεν πρέπει να περιορισθεί στην απαγγελία  της σχετικής κατηγορίας στον ήδη εντοπισθέντα φανοποιό και  στα λοιπά πρόσωπα που αναμένεται να εντοπισθούν. Και τούτο γιατί πέρα από το περιεχόμενο της επίμαχης  επιστολής του φανοποιού, υπάρχει σωρεία δηλώσεων που διέσυραν  την ελληνική οικονομία, προκαλώντας  της  τεράστια βλάβη, καθώς, όπως λένε κάποιοι συμπολίτες μας, οδήγησαν σε τρομακτική άνοδο  τα περίφημα  spreads, με αποτέλεσμα η χώρα μας να δανείζεται  με πολύ υψηλότερα επιτόκια και οι Ελληνες φορολογούμενοι, που αποπληρώνουν το δημόσιο χρέος, να επιβαρύνονται εξ αιτίας του διασυρμού της ελληνικής οικονομίας.

      Δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε κανένα . Ωστόσο από ένα χρονικό σημείο και  μετά, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2010 και μέχρι τον Μάϊο του ιδίου έτους ο ελληνικός λαός άκουσε από τα επισημότερα χείλη, ήτοι του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών  κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι π.χ. «Η Ελλάδα είναι στην εντατική» που είπε ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του για τις 100 ημέρες διακυβέρνησή του ή ότι η χώρα μας είναι ο Τιτανικός», που όπως γνωρίζουμε  βούλιαξε στον Ατλανικό, που ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου κ.α. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η σύγχυση που είχε δημιουργηθεί ώστε στις 8-4-2010 σε  άρθρο της εφημερίδα Wall Street Journal, τόνιζε και τα εξής:  «Όσοι πιστεύουν ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι μόνο κερδοσκόποι και hedge funds, δεν γνωρίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας».«Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Δηλώσεις – μπλόφες του Πρωθυπουργού της δημιουργούν μεγάλο πανδαιμόνιο στις αγορές. Δηλώσεις που γίνονται και μετά ανακαλούνται εκτοξεύουν στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού και φέρνουν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής»! 

                                                                                             Ο  Οικονομικός

Υστερόγραφο: Ο κ. Εισαγγελεύς, που εζήτησε την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος, για να εντοπίσει τον φανοποιό και τους άλλους, έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όλες τις δηλώσεις που έκαναν για την ελληνική Οικονομία οι πολιτικοί της χώρας εντός και εκτός χώρας,  μηδενός εξαιρουμένου, από τις 5-10-2009 και μέχρι τις 31-5-2010, προκειμένου να  τις αξιολογήσει και έτσι να είναι  ολοκληρωμένη  και πλήρης  η έρευνά του για τους υπαιτίους του  διασυρμού της Οικονομίας!
    
Γ. Δημ

Σχόλια