Μαθήματα διακυβέρνησης στην Καλλικρατική τρικυμία παραδίδει ο δήμος Πειραιά

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/25ce25a325ce25ae25ce25bc25ce25b12b25ce259425ce25ae25ce25bc25ce25bf25cf25852b25ce25a025ce25b525ce25b925cf258125ce25b125ce25b925ce25ac.jpg?w=300Νέους δρόμους με ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες ανοίγει η δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, αφού παρά τις δεσμεύσεις, τις ασάφειες και τα σκληρα χρονοδιαγράμματα που υπαγορεύει ο Καλλικράτης, όχι μόνο τελεσφορεί τις θεσμικές υποθέσεις αλλά υλοποιεί και καινοτόμες προτάσεις παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμπληρώσει ούτε τρεις μήνες στον δημαρχιακό θώκο.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που οι "καλλικρατικοί" δήμαρχοι όπως ο Καμίνης παραπαίουν στο σύστημα που οι ίδιοι υποστήριξαν, ο δήμος Πειραιά κατάφερε να ψηφίσει τόσο τον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά και της πολύπαθης ΔΗΡΑΠ (δημοτικής ραδιοφωνίας), με διαπαραταξιακή μάλιστα πλειοψηφία! Την ίδια στιγμή ο "καλλικρατικός" Καμίνης δεν έχει ψηφίσει καν τον προϋπολογισμό, συνεδριάζει δε σε αίθουσα ξενοδοχείου λόγω κατάληψης του δημαρχιακού μεγάρου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Πειραιά έχει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά της Αθήνας, αφού για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην ΔΗΡΑΠ είναι απλήρωτοι επί πέντε μήνες. Η υποδειγματική όμως διαχείριση και η ειλικρινής αντιμετώπιση του προβλήματος από τον Μιχαλολιάκο, φαίνεται ότι έπεισε τους εργαζόμενους για τις προθέσεις, σε σημείο ώστε να λύσουν και την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προβεί.

Το κλίμα εμπιστοσύνης και διαφάνειας όμως που δημιουργείται στον δήμο Πειραιά , είχε ως αποτέλεσμα μία κίνηση σταθμό που ανακοινώθηκε δια στόματος δημάρχου στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο: Την ίδρυση διαπαραταξιακών επιτροπών για όλα τα θέματα του δήμου, ακόμα και για αποσπασματικές περιπτώσεις,
προβλήματα ή δράσεις. Η διαφάνεια στην πράξη, με έμπρακτη διάθεση συνεργασίας την ίδια στιγμή που οι καλλικρατικές αοριστίες προκαλούν περιχαράκωση των δημοτικών πλειοψηφιών και έλλειψη επικοινωνίας στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Φαίνεται ότι ο Μιχαλολιάκος εννοούσε αυτό που είπε τη νύχτα της εκλογής του. Ότι θα είναι δήμαρχος του συνόλου των Πειραιωτών και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει. Μπράβο για άλλη μία φορά.

ΥΓ. Η πλειοψηφία των ΜΜ"Ε" εξακολουθεί να μην προβάλλει αυτές τις κινήσεις. Ίσως να ήταν περισσότερο προβεβλημένος εάν ασχολείτο με σοβαρά θέματα, όπως η αφαίρεση του ...Θεμιστοκλή από το έμβλημα του Δήμου, κατά τα πρότυπα Μπουτάρη.

olympia.gr

Σχόλια