Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών: Εκδήλωση την Τρίτη για την επέτειο του 1821

Σʼ ένα «σήμερα» όπου η Ελλάδα «αναμετριέται» και πάλι με την εθνική, πολιτισμική, ιστορική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική της υπόσταση στα πλαίσια μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ευρύτερων αλλαγών στο...
Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών: Εκδήλωση την Τρίτη για την επέτειο του 1821... χώρο της Μεσογείου και παγκοσμίως και σε επίπεδο «διαπραγματεύσεων» με τους ετέρους της στον ευρωπαϊκό αλλά και διεθνή χώρο.

Η τέχνη ανέκαθεν συνέδραμε στην ανάγκη της συνειδητοποίησης της τραγικότητας με στόχο την ανάληψη της ευθύνης για την ώθηση προς τα εμπρός και την «έξοδο» στο «αύριο»! 

Εξ  αφορμής  και με αυτές τις σκέψεις και επειδή το «παρελθόν» οριοθετεί αλλά και παρέχει τις δυνατότητες «δυναμικής και διαλεκτικής εκτροπής» (!!!) όπου και αν χρειάζεται, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου σας καλεί σε μια ανοιχτή μουσική εκδήλωση με θέμα «190 Χρόνια από το ʼ21», την Τρίτη στις 22 Μαρτίου 2011 και ώρα 07:00 μ.μ, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.Προσκεκλημένοι μας η Χορωδία Επτανησίων Πάτρας υπό τη διεύθυνση της κας Λένας Σουρμελή. Στο πιάνο συνοδεύει ο κ. Γιώργος Ζιάβρας. Σολίστ ο κ. Κ. Χρυσανθακόπουλος και αφηγήτρια η κα Ρ. Θεοδώρου. Θα ακουστούν στροφές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους σε ποίηση του Διονυσίου Σολωμού και μουσική των Ν. Μάντζαρου και Γ.Μαρκόπουλου αντιστοίχως. 

Η Χορωδία Επτανησίων Πάτρας δημιουργήθηκε το 2000 από επτανήσιους που αγαπούν τη μουσική. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μαέστρους, συνθέτες και ορχήστρες έχοντας πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό της στην πόλη της Πάτρας και αλλού. Η χορωδία έχει ερμηνεύσει ρεπερτόριο έργων λόγιας ευρωπαϊκής μουσικής, μεγάλων Ελλήνων συνθετών και παραδοσιακό επτανησιακό τραγούδι. Από τον Οκτώβριο του 2004 την καλλιτεχνική ευθύνη της χορωδίας ανέλαβε η Μαέστρος Λένα Σουρμελή.

Γιατί είναι... «πολλές και πολυποίκιλες οι δυνάμεις της ψυχής»!  

Για το Δ.Σ 

Ο Πρόεδρος                                     
Δημήτριος Κωσταριάς

Ο Γεν.Γραμματέας                     
Αθανάσιος Κατσίμπελης
 

Σχόλια