M.Γιαννάκης:Προσωπικό ρουσφέτι του Υπουργού στην πλάτη της τοπικής κοινωνίας της Θήβας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Ευ. Βενιζέλο κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ Μιχάλης Γιαννάκης σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του ΚΕΠΒ Θηβών, κατηγορώντας τον υπουργό για «προσωπικά ρουσφέτια» στην πλάτη των Θηβάιων.
Με αφορμή την κατάθεση της σχετικής ερώτησης, ο Μιχάλης Γιαννάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον συνολικά της κυβέρνησης για την πολιτική της, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι αδιανόητη η επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της τοπικής κοινωνίας της Θήβας.
Μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το ΣΕΠΕ Θηβών, τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας, την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για μια περιοχή που η ανεργία, τα «λουκέτα» και η έξαρση της παραβατικότητας δημιουργούν μια πρωτοφανή εικόνα εγκατάλειψης, η ανακοίνωση του κυρίου Βενιζέλου έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην τοπική οικονομία. της Θήβας.

Και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα, επαινώντας το σημαντικό «μεταρρυθμιστικό» έργο της κυβέρνησης.

Έφτασαν στο σημείο, μάλιστα, να ανακοινώσουν, έμμεσα, την υποβάθμιση ή την κατάργηση του ΚΕΠΒ Θηβών, ημέρα Σάββατο, ικανοποιώντας προσωπικά ρουσφέτια Υπουργών και τους στενούς δεσμούς που ανέπτυξαν κατά την διάρκεια των εσωκομματικών τους διαδικασιών.

Ματαιοπονούν, όμως, όσοι πιστεύουν ότι η τοπική κοινωνία της Θήβας θα μείνει απαθής σε αυτές τις μεθοδεύσεις.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ: «Προσωπικό ρουσφέτι του Υπουργού στην πλάτη της τοπικής κοινωνίας της Θήβας»

Κύριε Υπουργέ,

Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα Γιαννιτσά, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο και οι επίσημες δηλώσεις του έχουν σκορπίσει την αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Θήβας, αφού η ίδρυση Κέντρου Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού στα Γιαννιτσά, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση σηματοδοτεί την κατάργηση ή την υποβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, που λειτουργεί στην περιοχή για πολλές δεκαετίες.

Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο ανακοινώθηκε η ίδρυση του ΚΕΠΒ Γιαννιτσών, αποδεικνύει ότι πρόκειται για προσωπικό ρουσφέτι του Υπουργού προς την τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κύριος Βενιζέλος συνδέεται με τα Γιαννιτσά «με στενούς προσωπικούς και οικογενειακούς δεσμούς».

Για την κυβέρνηση της Δημόσιας Διαβούλευσης, μάλιστα, που, ωστόσο, επιμένει στις «νυχτερινές» ανακοινώσεις, η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φέρεται ως ειλημμένη ,αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται οι παρεμβάσεις του κυρίου Βενιζέλου «συζητήθηκαν, αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν».

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ωστόσο, ότι η τοπική κοινωνία της Θήβας έχει άγνοια για το ενδεχόμενο κατάργησης ή υποβάθμισης του ΚΕΠΒ Θηβών.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Συνδέεται η ίδρυση του ΚΕΠΒ Γιαννιτσών με κατάργηση ή υποβάθμιση του ΚΕΠΒ Θηβών; Είναι ορθολογική η ταυτόχρονη λειτουργία περισσότερων από ένα Κέντρων Εκπαίδευσης Πυροβολικού;
-Προτίθεται η κυβέρνηση να καταργήσει ή να υποβαθμίσει το ΚΕΠΒ Θηβών; Αν ναι, γιατί δεν έχει ενημερωθεί η τοπική κοινωνία της Θήβας; Γιατί δεν έχει ζητηθεί η άποψή της;


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλια