H κυβέρνηση κλείνει το 28ο Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας

Ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της Νίκαιας, το 28ο Δημοτικό, κλείνει μετά από την απόφαση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, για ενοποίηση και συνένωση του 30% των σχολείων της Αττικής.
Το 28ο Δημοτικό είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Χτίστηκε το 1946 και στις τάξεις του έχουν φοιτήσει χιλιάδες Νικαιώτες. Σήμερα, με συνολική δύναμη 120 μαθητών, το σχολείο έχει πετύχει να έχει τμήμα ένταξης και αναλογία ενός δασκάλου ανά είκοσι μαθητές. Επιπλέον, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία μαθητών με ειδικές ανάγκες καθώς εδώ και καιρό έχει εγκαταστήσει ειδικές μπάρες σε όλους τους χώρους.
Ο Σύλλογος Γονέων, το διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές αλλά και όλοι οι δημότες της Νίκαιας και του Ρέντη είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτή την αυθαίρετη απόφαση που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ζωής και της μόρφωσης των παιδιών. Σήμερα επιχειρούν να συγχωνέψουν σχολεία, αύριο θα απολύουν δασκάλους στοιβάζοντας 30 ή και παραπάνω μαθητές σε καθε τάξη, μεθαύριο θα μας ζητάνε να πληρώσουμε τα βιβλία και τα δίδακτρα φοίτησης.
Οι δημότες Νίκαιας και Ρέντη απαιτούν να μην συγχωνευτούν σχολεία στο δήμο τους, να μην χαθεί ούτε ένα τμήμα, να μην φύγει ούτε ένας δάσκαλος. Την Τετάρτη 23 Φεβρουρίου στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Π. Ράλλη προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του αγώνα. Το δίκιο είναι με το μέρος των μαθητών και όλοι θα αγωνιστούν για να μην περάσει αυτή η αυθαίρετη απόφαση.

Σχόλια