Το αφεντικό της Goldman Sachs στην Ευρώπη : "Συγχωρέστε (ξεχάστε) μέρος του δανείου της Ελλάδας.."

Διαβάστε τι δήλωσε σύμφωνα με το γερμανικό  The Local στην Bild,  κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs στην Ευρώπη.
To γερμανικό αφεντικό της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ Goldman Sachs, ζήτησε σήμερα, να συγχωρεθεί εν μέρει το χρέος της Ελλάδας , για να σωθεί τό έθνος της Μεσογείου από πιθανή χρεοκοπία.
"Δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια αφερέγγυα Ελλάδα . Πρέπει επομένως να γίνει αναχρηματοδότηση ή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μάλλον δεν υπάρχει άλλος τρόπος γύρω από αυτό, είπε το αφεντικό της Goldman
Sachs, Α.Dibelius στην καθημερινή Bild.
Τα σχόλιά του έρχονται
καθώς η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να αποκαλύψει την πολυαναμενόμενη πρότασή της για την μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, στους συναδέλφους της ηγέτες , σε γεύμα στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.
Αναδιάταξη ή αναδιάρθρωση θα σήμαινε τη δημιουργία νέων δανείων για την Ελλάδα, με πιο γενναιόδωρους όρους από αυτούς των σημερινών δανείων, με στόχο την αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας στην Ελλάδα, αν και θα υπάρξει κόστος για τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως η Γερμανία που χρηματοδοτούν τα δάνεια.
Ο Dibelius, ο οποίος ηγείται της τράπεζας Goldman
Sachs, στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, είπε ότι παρόλο που η Ελλάδα παράγει μόνο το 2 % της συνολικής οικονομίας της Ευρώπης, είχε γίνει ένα σύμβολο για την κρίση χρέους του ευρώ και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να επιτραπεί να αποτύχει.
"Δεν πρέπει να φτάσουμε σε μια κατάσταση στην οποία ένα μεγάλο νομισματικό σύστημα θα αποτύχει." Ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και ο ισχυρότερος που βγαίνει από την παγκόσμια ύφεση, η Γερμανία έχει μια τεράστια ευθύνη, είπε.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία έχει μέχρι στιγμής ωφεληθεί πολύ περισσότερο από την κρίση του χρέους . Τα οφέλη είναι τόσο μεγάλα, η Γερμανία είναι τόσο ισχυρή σήμερα, που θα μπορούσε σχεδόν θεωρητικά να προσφέρει την αναδιάρθρωση της Ελλάδα από μόνη της. "

Σχόλια