Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς Europa League


      Στο απόρθητο κάστρο του ο Αρης υποδέχεται την Μαντσεστερ Σιτυ με στόχο να διευρύνει περισσότερο αυτό το ρεκόρ που έχει ως τώρα.Ο Αρης είναι αήττητος στην έδρα του απο το 1968 έχοντας δώσει απο τοτε 24 ματς εντός έδρας μεταξύ των οποίων πολλά έχουν λήξει ισόπαλα. Το συγκρότημα του Ρομπερτο Μαντσινι είναι αδιαμφισβήτητα το φαβορί για το παιχνίδι δεν μπορούμε ομως να ξεγράψουμε και την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Το σύστημα του Αρη 4-2-3-1 με τους Σηφάκη-Λαζαρίδη-Ροναλντο-Μισελ-Βαγγελη-Φατι-Πριττας-Νέτο-Τόχα-Κόκε-Μπομπαντίγια. Ο προπονητής της Σίτυ άφησε εκτος αποστολής τους Άνταμ Τζόνσον, Νάιτζελ Ντε Γιονγκ και Τζέιμς Μίλνερ, ενώ οι Μάριο Μπαλοτέλι και Μάικλ Τζόνσον προέρχονται από μακρά αποχή και δύσκολα θα χρησιμοποιηθούν. Πιθανό σχήμα 4-3-3 με τους Χαρτ, Κ. Τουρέ, Κομπανί, Κολάροφ, Ρίτσαρντς, Βιεϊρά, Μπάρι, Γ. Τουρέ, Ράιτ Φίλιπς, Σίλβα και Τζέκο (ή Τέβες).Ο Αρης θα προσπαθήσει να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις, ποντάρουμε στο under.

    O Παοκ τώρα έχει αποδείξει πως στην έδρα του δύσκολα πετάει βαθμούς και με την ώθηση του κόσμου αποδίδει και ωραίο ποδόσφαιρο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέχει απο την αγωνιστίκη δράση κοντά στους 2,5 μήνες  ενω η ομάδα είχε ξεκινήσει προετοιμασία σε περιοχές με πιο ζεστό κλίμα για να είναι κατάλληλα έτοιμη για το παιχνίδι. Αμφίβολοι για τον Παοκ οι Ίβιτς και Χαλκιάς,με τους  Τσουκαλάς και Κρέσιτς να διεκδικούν τις θέσεις τους, με πιθανή ενδεκάδα Χαλκιάς ή Κρέσιτς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Λίνο, Γκαρσία, Μπαλάφας (Αρίας), Τσουκαλάς (Ίβιτς), Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης. Τρια βασικά στελέχη της πιθανόν να στερηθεί η ομάδα της Μόσχας, τους Κεϊσούκε Χόντα, Βάγκνερ Λοβ και Μαρκ Γκονζάλες και ο προπονητής ήδη ψάχνει τους αντικαταστάτες. Στην καυτή Τούμπα δύσκολα η ομάδα της Ρωσίας θα πάρει κατι περισσότερο απο την ισοπαλία.

    Η Μίλαν που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα έρχεται αντιμέτωπη με την Τοτεναμ η οποία ήταν η έκπληξη του πρώτου γύρου του Τσαμπιονς Λιγκ. Στην ευρώπη ομως η ιταλικη ομάδα έχει παρασουσιάσει μέτριο πρόσωπο που δεν ηταν αρκέτο για να μην συνεχίσει στους 16 του θεσμού. Νοκ άουτ παραμένουν ο μπακ Τζαμπρότα, οι μέσοι Αμπροζίνι, Μπόατενγκ, ο Πίρλο, που θα μείνει εκτός δράσης για 1,5 μήνα και φυσικά ο Πίπο Ιντζάγκι. Ο Χαρι Ρεντναπ έχει δημιουργήσει ενα αξιόλογο σύνολο που μπορεί να κάνει ζημιές σε οποιαδήποτε ομάδα. Δεν υπολογίζονται οι αμυντικοί Κινγκ, Καμπούλ, ο ουαλός Γκάρεθ Μπεϊλ, ο αμυντικός χαφ Χάντλστόουν ενώ ο Τζίνας θα εκτίσει ποινή τιμωρία. Τέλος, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κροάτη μέσου Λούκα Μόντριτς που βρίσκεται στο Μιλάνο, αλλά πολύ δύσκολα θα τον δούμε στο αρχικό σχήμα. Η ευρωπαϊκή φανέλα της Μιλαν μας οδηγεί στον άσσο παρα τις απουσίες που έχει. Η Τοτεναμ χωρίς τους Μπεϊλ και Μόντριτς χάνει την ισχύ της.

     Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα κοντράρονται για ακόμα μια φορά στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό. Πέρσυ η Μπαρτσα σκοραρε δυο φορές  στο Εμιρειτς  και ετσι υποδέχτηκε με άλλον αέρα στο Καμπ Νου την Αρσεναλ όπου την εξουδετέρωσε με 4-1. Ο αρχηγός της Άρσεναλ έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη του για την ομάδα της Καταλονίας όπως επίσης  και την θέλησή του να μετακομίσει εκεί, συνεπώς το κλίμα για αυτον στον αυριάνο αγώνα θα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Η Μπαρτσελόνα είναι μια απο τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου με πλουραλισμό τερμάτων σε κάθε παιχνίδι, απο την άλλη μεριά η Αρσεναλ παίζει και αυτη πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ανα τακτά διαστήματα, πολλές φορές όμως δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτη στην άμυνα. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα σίγουρα θα βρεί τον δρόμο προς τα δίχτυα στο Εμιρεϊτς, δεν περιμένουμε όμως και την Αρσεναλ να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Goal-goal και over περιμένουμε.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος


http://enpatrais.blogspot.com/2011/02/europa-league.html 

Σχόλια