Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης η ΝΔ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Τομεαρχών και Αναπληρωτών τους, ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κόσμος αναμένει από τη Νέα Δημοκρατία να ανεβάσει τους τόνους της αντιπολίτευσης, να προβάλλει τις θέσεις της με σαφήνεια, να εντείνει την παρουσία της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το "φιλτράρισμα" των θέσεων της ΝΔ ..από κανάλια και εφημερίδες πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.
Η εντολή για συλλογική και πολυπρόσωπη προβολή της ΝΔ ήταν σαφής. Οι Τομεάρχες και οι Αναπληρωτές τους ήδη παράγουν νέες θέσεις και επιχειρήματα. Αυτά θα αποτελέσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, όταν κληθεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. 



Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του με σημαίνοντα πρόσωπα του εξωτερικού: σήμερα συναντάται με τον κ. Γιούγκερ, αύριο με τον κ. Τρισέ, τη Δευτέρα με τον κ. Ραχόι. Οι προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την οικονομική κρίση αποτελούν λύση αναπτυξιακή και βιώσιμη. Άλλο μείγμα πολιτικής χρειάζεται η Ελληνική Οικονομία. Η Ευρώπη το αντιλαμβάνεται, το ΠΑΣΟΚ όχι. Και πώς να το αντιληφθεί το κυβερνών κόμμα, όταν προσχώρησε σε ένα προχειρογραμμένο - στο πόδι - κείμενο που λέγεται Μνημόνιο, χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης επάνω του! Και τόλμησε η κυβέρνηση του Μνημονίου να αμφισβητήσει και μετά να διαστρεβλώσει το άλλο μείγμα πολιτικής της ΝΔ που πατάσσει την ύφεση και οδηγεί στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας..

Το ΠΑΣΟΚ και οι όροι του Μνημονίου του δημιουργούν ύφεση και νέο χρέος που συνεχώς συσσωρεύεται. Όσο για το έλλειμμα; Με το Μνημόνιο δε θα εκμηδενιστεί ΠΟΤΕ! Έτσι δικαιολογείται και η άποψη του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το ΔΝΤ δε θα φύγει ΠΟΤΕ από την Ελλάδα! Ξέρει αυτός! Υπουργός Εθνικής Οικονομίας του μπαμπά Παπανδρέου υπήρξε. Μαζί τα κάνανε, μαζί τα κάνουνε!



Στα της ΝΔ και πάλι... Αποφασίστηκε η ομάδα στελεχών του κάθε Τομέα να συνεδριάζει και τα συμπεράσματά της να τα διαβιβάζει στον Γραμματέα Προγράμματος. Ομόφωνη ήταν η Απόφαση οι Τομείς - ανάλογα με την ευθύνη τους - να συνεδριάζουν και στην Περιφέρεια. Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Λάρισα, πχ. Τομέας Ενέργειας και Φυσ. Πόρων, στη Βεύη Φλωρίνης. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής θα συνεργαστεί για το σκοπό αυτό με τους Τομεάρχες.



"Έχει στεγνώσει η κοινωνία και από χρήμα και από προσδοκίες", είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τους συστρατευμένους Τομεάρχες και Αναπληρωτές τους να σταθούν στο πλευρό του κόσμου και να συνεχίσουν τον αγώνα. Και να μεταδίδουν τις θέσεις του Τομέα τους με απλή, σύντομη και σαφή διατύπωση. Γιατί η ελπίδα και οι προσδοκίες δε χρειάζονται «αμπαλάρισμα».

Σχόλια