Μιχελάκης για τη μείωση αποδοχών των εργαζομένων, τη δημόσια περιουσία, τα "κλειστά" επαγγέλματα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων τη διετία 2010-1011, όπως παρουσιάζεται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλαδας, εξαπέλυσε η ΝΔ.
" Η ΝΔ ζητά υπεύθυνη πληροφόρηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Αντί γι' αυτό όμως ο κ. Πεταλωτής κάνει πως δεν καταλαβαίνει και επιτίθεται στη ΝΔ . Για μια ακόμα φορά πετά τη μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς τον έχει ζαλίσει το επικοινωνιακό αλαλούμ της κυβέρνησης", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, κ. Γ. Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το αν αμφισβητεί τα στοιχεία της Εκθεσης της Τράπεζας, ποιος από τους υπουργούς της λέει την αλήθεια, σε ποιούς κλάδους εννοεί η κ. Κατσέλη ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί και πόσο ζητά να μειωθούν οι μισθοί.

" Φαίνεται ότι μετά τις μεταμεσονύχτιες θεατρικές του παραστάσεις ο κ. Πεταλωτής εμφανίστηκε χθες και γνώστης σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς, όμως, για τον ελληνικό λαό η ταινία που παίζεται με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ λέγεται " μνημόνιο" , είναι θρίλερ και δεν έχει happy end", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Για την πώληση της δημόσιας περιουσίας.

Για τη νομοθετικη πρωτοβουλία για το θέμα της πώλησης δημόσιας περιουσίας, ο κ. Μιχελάκης, έκανε λόγο για "άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού, καθώς στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση δίνεται το δικαίωμα στους δανειστές μας να προχωρήσουν μόνοι τους σε εκποίηση περιουσίας του δημοσίου", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μάλιστα, παρουσίασε και την απόφαση της 20ης Δεκεμβρίου του 2010 της Συνόδου Κορυφής, όπου προβλέπεται ρητά πως " έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων (ακίνητης περιουσίας και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων) θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους. "

"Αυτό είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που έρχεται να ενισχύσει αυτά που λέμε. Μήπως υπάρχει ένας εμπαιγμός του ελληνικού λαού ;" διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης

Για Χρύσανθο Λαζαρίδη

"Το γεγονός ότι φτάσαμε στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, σημαίνει ότι αφού ξεσκόνισαν ότι ομιλίες έχουν γίνει έφτασαν στους συμβούλους. Καταλαβαίνουμε το άγχος τους. Ολη αυτή η προσπάθεια έγινε για να καλυφθεί η αποκάλυψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στην Αμερική, είχε κάνει λόγο για απευθείας πώληση δημόσιας περιουσίας", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με άρθρο του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, για την πώληση περιουσίας του δημοσίου. Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε πως διαστρεβλώθηκαν τα λόγια του κ. Λαζαρίδη ο οποίος έκανε λόγο για αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί.

"Αλλά και στην περίπτωση που ένας σύμβουλος, ένας στενός συνεργάτης έκανε λόγο για πώληση, εν τέλει αυτό το οποίο δεσμεύει κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι δύο άνθρωποι. Ειναι ο Γιώργος Παπανδρέου που στη Νέα Υόρκη έκανε λόγο για πωλήσεις και είναι και ο Αντώνης Σαμαράς που εδώ και καιρό είπε πως η κυριότητα πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο. Η ΝΔ έχει τοποθετηθεί και έχει πει ότι εμείς δεν παραχωρούμε δημόσια περιουσία", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για επεισόδια εις βάρος του κΜπεγλίτη

"Αυτά τα πράγματα είναι καταδικαστέα", τονισε ο κ. Μιχελάκης κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια εις βάρος του κ. Πάνου Μπεγλίτη που έγιναν χθες.

Για τουρκικό ρεύμα σε ακριτικά νησιά

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ε.Τ., όπου με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο τουρκικές εταιρίες να παρέχουν ρεύμα στα ακριτικά νησιά μας, ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε πως "το θέμα χρειάζεται διερεύνηση και ήδη βουλευτές της ΝΔ θα καταθέσουν σχετική ερώτηση στη Βουλή".

Για δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρωσία να αποχωρεί από την κοινοπραξία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε το θέμα πολύ σοβαρό και ζήτησε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση αν τελικά τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν βάση.

Γνωμοδότηση ΟΚΕ για κλειστά επαγγέλματα

"Εχουμε ένα κόλαφο για τον κ. Παπακωσταντίνου", τόνισε ο κ. Μιχελάκης σχολιάζοντας την έκθεση της ΟΚΕ για τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα κλειστά επαγγέλματα . "Η ΟΚΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ασαφές και κάνει λόγο για επανάληψη γενικών αρχών. Η ΟΚΕ επιβεβαιώνει τις θέσεις της ΝΔ για το νομοσχέδιο. Ο κ. Παπακωσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν το κρυφτούλι και τις επικοινωνιακές πιρουέτες. Ηρθε η ώρα να πουν την αλήθεια. Η κυβέρνηση παραχωρεί σε μια πρωτοφανή έκταση νομοθετικές αρμοδιότητες σε γραφειοκράτες, αντικαθιστώντας τη Βουλή. Θέλουν εν λευκώ πληρεξούσιο, από τη Βουλή, σε γραφειοκράτες για να αποφασίζουν κατά το δοκούν και να μετατρέπουν το νόμο σε ακορντεόν", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν επιθυμεί να γίνει διάλογος και οδηγεί τη μία κοινωνική ομάδα να συγκρούεται με την άλλη.
 

Σχόλια