Ρεκόρ κλειστών καταστημάτων

Εξήντα πέντε χιλιάδες εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει και 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δεκατρείς μήνες. Σε ποσοστό το 25% από αυτά έχουν κλείσει στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών βάσει των τελευταίων στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Η βασικότερη αιτία είναι η αδυναμία των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα ενοίκια τους τα οποία αποτελούν και την μεγαλύτερη επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων.
όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Π. Καρέλλας.
Τα καταστήματα που υπολογίζεται ότι έχουν κλείσει, βάσει των στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, είναι μόνον τα ισόγεια καταστήματα και δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά που βρίσκονται σε ορόφους.
Ειδικά για τους επαγγελματικούς χώρους που βρίσκονται σε ορόφους, ο κ. Καρέλλας καταγγέλλει σειρά παρανομιών επισημαίνοντας ότι υπάρχει πλήρης παραβίαση του νόμου για τη χρήση σε επαγγελματικούς χώρους και έχουν νοικιαστεί πρόσφατα σε ορόφους.
Στο ίδιο ποσοστό περίπου υπολογίζει την πτώση των ενοικίων και ο διευθύνων σύμβουλος του "HATSIOS GROUP" που δραστηριοποιείται σε κατασκευές και μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων κ. Μ Χάτσιος ο οποίος αναφέρει ότι: "Οι μειώσεις των ενοικίων επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της Αθήνας αγγίζει αυτή τη στιγμή ποσοστό της τάξεως του 30%. Το ποσοστό αυτό έχει δυναμική να αυξηθεί και άλλο.Υπάρχει μία υπερπροσφορά ξενοίκιαστων χώρων η οποία μεγαλώνει. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογής τόσον στον δρόμο όσο και στα τετραγωνικά. Σε εξαιρετικούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, ενώ πριν ένα χρόνο δεν έβρισκες σχεδόν τίποτε τώρα διαλέγεις. Δείτε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κoλωνάκι". 

ΑΠΕ

Σχόλια