Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ

Σκεφτείτε μια κουζίνα με δέκα διαφορετικές κατσαρόλες που έχουν ξεπεράσει το σημείο βρασμού.
Το καπάκι είναι έτοιμο να φύγει και το νερό να χυθεί.
Κάπως έτσι είναι αυτή τη περίοδο τα πράγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Διάσπαρτες εσωκομματικές κινήσεις ομαδοποιούνται, συσκέπτονται και προγραμματίζουν τις επόμενες πρωτοβουλίες τους.
Ένας κομματικός μηχανισμός που χαρακτηρίζεται από έλλειψη συντονισμού και καθοδήγησης.
Φυσικά κανείς δεν υποτιμά το ένα «σύστημα» που έχει δουλευτεί στη… προπόνηση.

Και ξέρει καλά, πολύ καλύτερα από όλους πως παίζεται το παιχνίδι.
Αυτή τη στιγμή όμως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα καζάνι που βράζει.
Ο Παπανδρέου μαζεύει τους «δικούς του» και συζητά εμπιστευτικά, ο Ραγκούσης σχηματίζει διάφορες «ομάδες» (Π80), ο Χρυσοχοϊδης κάνει τις δικές του κινήσεις και ο Βενιζέλος προσπαθεί να αποδείξει πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα με αυτόν στο τιμόνι.
H πανσπερμία αυτή διαχέεται και προς τα κάτω, με πολλά στελέχη να ζητούν -σιωπηλώς- τη παραίτηση Παπακωνσταντίνου.
Το φιάσκο με τη συνέντευξη Τύπου της Τρόικα έκανε ακόμα χειρότερη τη κατάσταση, για τον ίδιο.
Όπως γράψαμε και χθές βουλευτές του Κινήματος συγκέντρωναν υπογραφές προκειμένου να αναγκάσουν τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτικό Τομέα (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Προειδοποιούσαν δε ότι δεν θα περάσει καμία πολιτική χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των βουλευτών. Τελικά ο υπουργός Οικονομικών αναγκάσθηκε να ενημερώσει την ερχόμενη Τρίτη τον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.
Η «αποβολή» του όμως απο την κυβέρνηση επί της ουσίας θα σηματοδοτούσε και τη «παραίτηση»  του ίδιου του Παπανδρέου, επειδή η οικονομική πολιτική είναι ο βασικός πυλώνας των κυβερνήσεων. Ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία μια αλλαγή του Υπουργού Οικονομικών θα ισοδυναμούσε με αυτο-απόρριψη της ίδιας της πολιτικής της κυβέρνησης.
Και έτσι επικρατεί ένα απέραντο χάος. Για πολλούς βέβαια «στημένο». Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει να τρέφεται και να επιβιώνει μέσα από μεγάλες εσωτερικές αναταραχές.
Για πρώτη φορά όμως διαπιστώνεται πως τα σημαντικά όργανα του Κινήματος «αδυνατούν να λειτουργήσουν».
Το Εθνικό Συμβούλιο αλλάζει συνεχώς ημερομηνία. Το Πολιτικό Συμβούλιο το ίδιο. Στο τελευταίο μάλιστα οι αντιδράσεις σχετικά με το μπάχαλο της κυβέρνησης, αναμένουμε να είναι δυναμικές. Τα παιδιά του σκληρού κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένα να αφήσουν τους Hobby-στες της πολιτικής,(όπως περιγράφουν τη παρέα του Γιώργου) να συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο.
Για αυτό και μέχρι τις 4 Μαρτίου, οπότε -μάλλον- θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο η κόντρα θα οξυνθεί.
Αυτό επειδή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να βρεθούν προ εκπλήξεων ακούγοντας τον Γ. Παπανδρέου να αναγγέλλει εκλογές με λίστα ένα μήνα μετά (3/04). (Για παράδειγμα…λέω)
Πληροφορίες, τέλος, του Antinews λένε πως η αναβολή του Πολίτικού Συμβουλίου οφείλεται στην αδυναμία της κεντρικης κομματικής γραμμής να εκλέξει αυτούς που θέλει.

Σχόλια