Ακραία καιρικά φαινόμενα


Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που κάνω, βλέπω ότι οι σκεπτόμενοι, έστω και αυτοί που είχαν αποδεχθεί την καταστροφολογία, πείθονται εύκολα για την απάτη με τις ΑΠΕ, πείθονται αλλά με αμφιβολίες, στα περί Κλιματολογίας, και, κάπως, δέχονται ότι τα περί υπερθέρμανσης είναι ίσως φούμαρο, αλλά τώρα, εστιάζονται στα «ακραία καιρικά φαινόμενα»: «Μα βρε παιδί μου, δες όλες αυτές τις θύελλες και τις καταιγίδες…»
Η πιο αποστομωτική απάντηση είναι το τι έλεγαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε άλλες εποχές, είτε είναι το δημοφιλές άρθρο της Εστίας του 1900(!) ή της Washington Post, του 1922. Αυτό που λένε αυτά τα παλιά αποκόμματα, είναι ότι πάντα, πάντα, εάν είχες την δυνατότητα να βλέπεις τον καιρό, σε διάφορα μέρη του κόσμου, θα έβλεπες ακραία καιρικά φαινόμενα.


Δεν βρίσκω εύκολα αρχεία για ακραίους καιρούς σε όλα τα μέρη του κόσμου. Αλλά οι Νεοϋρκέζοι (που πιστεύουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου) έχουν και δημοσιεύουν αρχεία. Ο μεγαλύτερος τυφώνας της χιλιετίας χτύπησε την Νέα Υόρκη μεταξύ 1278 και 1438 μΧ. Και το 1653. Και το 1667. Και το 1693 (και ξέκοψε, τότε, το Fire Island). Και το 1785. Και το 1788. Λίστα ολόκληρη ατέλειωτη. Γιατί τόσοι τυφώνες στην Νέα Υόρκη; Απλό: Είχε κόσμο που τους κατέγραφε, και έχει 10 εκατομμύρια κόσμο στριμωγμένους σε ένα μικρό μέρος που κάθονται και τα ψάχνουν! Δεν βρήκα φωτό ή χάρτες από το 1278 ή το 1693... Ο χάρτης και εφημερίδα είναι του 1938. Τότε, δεν κατασκεύαζαν φαινόμενα θερμοκηπίου. Το 1938, εισέβαλαν στην Τσεχία! Οι 600 νεκροί, δεν είναι από την Τσεχία, από τον τυφώνα του 1938 ήταν.


Σήμερα, με την τηλεόραση και το διαδίκτυο, μπορώ να δω τον καιρό στην ΒΑ Κίνα, η την Αλάσκα, η την Μαδαγσκάρη, συχνά με εικόνες, ή από δορυφόρους, με άφθονες Νοστραδάμειες αναλύσεις, για να ξεχνάει ο κάθε βαρεμένος τηλεθεατής την ζοχάδα του από την δύσκολη μέρα. Δεν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Βλέπουμε και ακούμε ακραία καιρικά φαινόμενα, στην κουζίνα, την ώρα του βραδινού, με Κατίνες να τα αποδίδουν όλα στη Κλιματική Αλλαγή... Κάτι σαν ...προπατορικό αμάρτημα.
.

Αυτά που περνάει ο κόσμος σήμερα, δεν έχουν σχέση με φαινόμενα θερμοκηπίου ή με παγετώνες, ή με αμαρτίες... Με ταλαντώσεις σε ρεύματα των ωκεανών, μάλλον, έχουν να κάνουν. La Niña το λένε στην Αμερική ή την Χιλή και όπως φαίνεται και από τον παραπάνω δορυφορικό χάρτη, αλλιώς είναι τώρα, αλλιώς ήταν το 2007 (τουλάχιστον στην έκφρασή της στον ΒΔ Ατλαντικό). Πάντα είχε η Γη ακραία καιρικά φαινόμενα... Τουλάχιστον από την Έξοδο από την Αίγυπτο. Και πιο παλιά.


Όσες δυσκολίες και αν έχουμε, όσο και αν έχει χαλάσει ο κόσμος, είναι ένας όμορφος κόσμος, μην αφήνετε τους ψευδοπροφήτες και τους Πράσινους Νοστραδάμειους Παπαγάλους να σας τον χαλάνε. Ἄνω σχῶμεν τὰς καρδίας... 


http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_04.html

Σχόλια