Η συνταγή του ΔΝΤ: Σε δανείζω, δεν πληρώνεις, πουλάς κοψοχρονιάς και αγοράζω τα ασημικά..

Το κείμενο που ακολουθεί είναι του Joseph Stiglitz.
O Joseph Stiglitz είναι:
Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank, σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας.
Αυτά αναφέρονται σύμφωνα με το wikipedia  στο βιβλίο του Stiglitz "Globalization and Its Discontents", που κυκλοφόρησε το 2002.
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;
Μήπως αυτά που αναφέρει ο Stiglitz, είναι πανομοιότυπα με τις προχθεσινές δηλώσεις της τρόικας, για την πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων;

"Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές."

Σχόλια

  1. Ακούγεται τραβηγμένο από τα μαλλιά, αλλά είναι Cloward-Piven σε Γερμανική ερμηνεία.Το ΔΝΤ είναι η βιτρίνα. Να θυμίσω ότι η Μέρκελ έβαλε όρο να έρθει το ΔΝΤ, προκειμένου μα εμπλακεί η Γερμανία. Για να μην βρίζουμε τον πραγματικό διαχειριστή.Οι Stiglitz του κόσμου είναι σοσιαλιστικό νεφέλωμα, και όσο για το Νομπέλ, μου θυμίζει Γερμανικές παραγγελιές (θα έλεγα Νοεταξικές, αλλά η Νέα Τάξη μου μυρίζει Νέα Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, με Αμερικανική συνδρομή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.