ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μετά από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία το Νοέμβριο του 2010, είχε καταφερθεί κατά του πολυπολιτισμού, μετά τις τοποθετήσεις Σαρκοζί περί αποτυχημένων μοντέλων συνύπαρξης, έρχεται άλλη μια διαπίστωση αποτυχίας ως προς το πολυπολιτισμικό μοντέλο και την έξωθεν και άνωθεν επιβολή του στις ευρωπαικές κοινωνίες. Αυτή τη φορά δια δηλώσεων του πρωθυπουργού της Μεγ. Βρετανίας, ο οποίος είπε δίχως περιστροφές ότι το μοντέλο αυτό έχει αποτύχει και πρέπει τώρα να αναθεωρηθούν οι σχετικές πολιτικές.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, όπως ακριβώς και η Άνγκελα Μέρκελ το 2010, δήλωσε ότι η πολυπολιτισμική πολιτική της χώρας του απέτυχε. Επεσήμανε πως υπάρχει δυσχέρεια στην αφομοίωση των μουσουλμάνων, και πολλοί καταλήγουν στο περιθώριο και σε εξτρεμιστικά κινήματα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η ανοχή απέναντι στους σκληρούς μουσουλμάνους, που απορρίπτουν τις αξίες της Δύσης, απέτυχε πλήρως. Και διευκρίνησε πως οφείλει να προστατευτεί η ισότητα των δικαιωμάτων, η ελευθερία έκφρασης, η ίδια η δημοκρατία.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του πως πρέπει να ενισχυθεί η εθνική ταυτότητα στη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που μόνο θλιβερούς συνειρμούς προκαλεί, σε σχέση με την στην Ελλάδα ''πολυπολιτισμική πραγματικότητα'' και τους εγχώριους θιασώτες της. «Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή, πιστεύω πως είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα σε αποτυχημένες πολιτικές που εφαρμόσαμε», δήλωσε ο Κάμερον, αναφερόμενος στον ισλαμικό εξτρεμισμό στη χώρα του.
«Με το πολυπολιτισμικό μοντέλο που υιοθέτησε το κράτος, ενθαρρύναμε διαφορετικές κουλτούρες να ζουν χωριστά η μία από την άλλη», είπε ο Κάμερον, κάτι που οδήγησε, σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια απώλεια ταυτότητας στη Βρετανία, η οποία με τη σειρά της ώθησε νεαρούς μουσουλμάνους να στραφούν σε μια σκληρή, μη ανεκτική και εξτρεμιστική ιδεολογία.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ορθότατα κατά την απόψή μας, έκανε διάκριση μεταξύ του Ισλάμ σαν θρησκεία από τη μια, και της πολιτικής ιδεολογίας των σκληρών ισλαμιστών από την άλλη.
Οι δηλώσεις Κάμερον έγιναν στη σύνοδο του Μονάχου για την ασφάλεια, και είναι σαφές πως, μετά τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, την Ισπανία και άλλες χώρες (εξαιρείται η ''πολυπολιτισμική'' Ελλάδα) σηματοδοτούν αλλαγή πλεύσης ως προς τη βρετανική πολιτική, όσον αφορά τις μειονότητες και τη λαθρομετανάστευση.
Όλα αυτά και η γενικότερη στροφή των ευρωπαικών κρατών, εξακολουθούν να αφήνουν αδιάφορους τους εδώ αρχιτέκτονες της ''νέας, πολυπολιτισμικής Ελλάδος'', ενώ η χώρα είναι, ως πύλη εισόδου, στα πρόσω της Ευρώπης και αντιμετωπίζει άμεση απειλή επιβουλής, αφού δεν συνορεύει με τους ίδιους γείτονες που έχει η Σουηδία ή το Βέλγιο.

elkeda.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.