ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Γιάννης Μιχελάκης κατήγγειλε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η Ελληνική Ναυτιλία, με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης.

Τα στοιχειά που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και αφορούν την πορεία της Ελληνικής Ναυτιλίας είναι ανησυχητικά.
Όπως προκύπτει, το 2010 μειώθηκε κατά 16 ο αριθμός των πλοίων που φέρουν την ελληνική σημαία, παρά την κατά 44% αύξηση των αγορών καραβιών από ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες. Η Νέα Δημοκρατία, εδώ και πολλούς μήνες, έχει επισημάνει την τεράστια ζημία που προκαλεί η πολιτική το ΠΑΣΟΚ και στη Ναυτιλία. Θα πρέπει να απολογηθεί. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που:

  • Διέλυσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, για να αναγκαστεί να το επαναφέρει εκ νέου με νέα ονομασία και κουτσουρεμένες αρμοδιότητες.
  • Ανέτρεψε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, με αποτέλεσμα να φεύγουν οι ελληνικές σημαίες από τα πλοία της Ποντοπόρου Ναυτιλίας.
  • Απαξιώνει το Λιμενικό Σώμα και το αποξενώνει από τον χώρο της Ναυτιλίας, καθώς το περιορίζει σε καθήκοντα ακτοφυλακής.
  • Προκάλεσε αλαλούμ σε ό,τι αφορά τον επιχειρησιακό έλεγχο του Θαλάμου Επιχειρήσεων.
  • Δεν έχει κανένα σχέδιο στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης και στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα. Η Ποντοπόρος Ναυτιλία προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας με καλές αμοιβές, σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από την ανεργία.
Επιτέλους στην Κυβέρνηση ας σοβαρευτούν!
Η Ελληνική Ναυτιλία είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας της χώρας.
Η Ναυτιλία καλύπτει σήμερα το 6% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ τα ελληνικής ιδιοκτησίας πλοία (που ανέρχονται περίπου σε 3.000, με συνολική χωρητικότητα 180 εκατομμύρια τόνους), αντιπροσωπεύουν το 40% της κοινοτικής χωρητικότητας και το 15% της παγκόσμιας.
Καλούμε την Κυβέρνηση Παπανδρέου να σταματήσει τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς και να οδηγήσει την Ελληνική Ναυτιλία σε ασφαλή νερά, πριν να είναι πολύ αργά…

Σχόλια