"Μπάτε σύμβουλοι κι αλέστε.."

Σύμφωνα με άρθρο της Τelegraph :
Το ίδρυμα ορκωτών λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας, έχει ξεκινήσει έρευνα για την διαχείριση-πώληση από την Ernst & Young, ελληνικής εταιρείας επικοινωνιών.
Πιο συγκεκριμένα το ίδρυμα ορκωτών λογιστών, έχει προωθήσει έρευνα στην Ernst & Young, για τον χειρισμό πώλησης αμφισβητούμενης αφερεγγυότητας, της Ελληνικής  επιχείρησης τηλεπικοινωνιών WIND, που κόστισε στους επενδυτές £1.3 δις.
Θα μου πείτε και τι μας νοιάζει εμάς;
Λογικά δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει τι έκανε ή τι κάνει μια εταιρεία, εκτός και αν αυτή είναι σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης όπως η Ernst & Young.
Εμείς απλά παραφράζοντας την ελληνική παροιμία θα πούμε: "Δείξε μου τον σύμβουλό σου να σου πω ποιος είσαι.." 
ή "Μπάτε σύμβουλοι κι αλέστε.."
Για την εν λόγω εταιρεία και τους λοιπούς "Big 5" σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ .
Απλά θα σας θυμίσουμε τι είχε  δηλώσει ο υφυπουργός κ. Σαχινίδης για την Ernst & Young :
Κανένα μυστήριο, κύριε Πρόεδρε, δεν καλύπτει τη σύναψη της εν λόγω συμφωνίας. Το Υπουργείο Οικονομικών στις 2 Ιουλίου του 2010 πραγματικά σύναψε μια σύμβαση ανάθεσης υπηρεσιών με τις εταιρείες Deloitte & Touche, Ernst and Young, Grand Thornton, KPMG και PriceWaterhouse Coopers και τον ΣΟΛ.
"Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή συμβουλών για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε επιλεγμένους φορείς της Κεντρικής και της Γενικής Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, κύριε Πρόεδρε, οι εργασίες που προβλέπονται στο πλαίσιο της σύμβασης είναι η συνοπτική διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης δαπανών, η προκαταρκτική έρευνα ελέγχων, η συνδρομή στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε φορείς της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης και η παροχή σχετικών συμβουλών και υποδείξεων για τον βέλτιστο έλεγχο των δαπανών και τις δυνατότητες μείωσή τους. Ο ρόλος των εταιρειών αυτών –το τονίζω και αναφέρεται με σαφήνεια στη Σύμβαση- είναι, κύριε Πρόεδρε, συμβουλευτικός."
Δείτε και το σχετικό video

Σχόλια