Μετά από 2 ως 3 χρόνια θα μάθουμε αν έχουμε πετρέλαιο !!!!

Μετά από 2-3 χρόνια θα μάθουμε, από την κυβέρνηση, αν έχουμε πετρέλαια και φυσικό αέριο !!!
Το ακούσαμε και αυτό...
Τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε, ειλικρινά δεν ξέρω.
Αφού θα μας το πει επίσημα η κυβέρνηση, πρέπει να περιμένουμε.
Μέχρι τότε κάντε υπομονή και κλείστε τα αυτιά σας και τα μάτια σας, σε αυτά που ακούτε, διαβάζετε ή βλέπετε..
Απλά κάντε υπομονή 2 χρόνια, μετά θα τα μάθουμε όλα.
Διαβάστε την σχετική είδηση του ΑΠΕ
   Μετά το 2013-2014 αναμένεται να έχει υπάρξει πλήρης εικόνα σχετικά με το εάν και που η Ελλάδα διαθέτει επαρκή και κυρίως εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, καθώς θεωρούν ότι, παρά την θορυβώδη συζήτηση των τελευταίων μηνών από ορισμένους κύκλους, η προεργασία που χρειάζεται για τεκμηριωμένα επιστημονικά συμπεράσματα βρίσκεται στα σπάργανα και το σημερινό θεσμικό πλαίσιο απαιτεί προσαρμογές στις νεότερες εξελίξεις.
    Η νομοθετική ρύθμιση του πολιτικού πλαισίου για την οργάνωση και διαχείριση των επιστημονικών και γεωφυσικών ερευνών που απαιτούνται για την ύπαρξη ή μη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και πρόκειται μέχρι τα μέσα Μαρτίου να έχει κατατεθεί στην Βουλή.
    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το σχετικό νομοσχέδιο που εκπονείται από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, προβλέπεται η ίδρυση ενός Κρατικού Φορέα Ερευνών, ο οποίος, όμως, δεν θα πραγματοποιεί έρευνες αλλά θα έχει την ευθύνη να καθορίζει τις επιστημονικές προδιαγραφές και να προκηρύσσει διεθνείς διαφανείς διαγωνισμούς σε καθοριζόμενα σημεία της ελληνικής επικράτειας, τα λεγόμενα “οικόπεδα”, είτε στην ενδοχώρα είτε σε θαλάσσιες περιοχές, και να εκδίδει τις σχετικές άδειες που απαιτούνται. Επίσης, θα έχει ως αρμοδιότητα να παρακολουθεί και να ελέγχει την πορεία εκτέλεσης των ερευνών και να εισηγείται στην πολιτική ηγεσία για τις περαιτέρω ενέργειες της.
ΑΠΕ

Σχόλια