Θ.Τζάκρη: Για να αποπληρωθεί ο καφές της χρειάζονται 18 νόμοι

Η επίκληση δεκαοκτώ διαφορετικών διατάξεων του νόμου απαιτείται για την πληρωμή από το τμήμα προμηθειών του υπουργείου Εσωτερικών του... αστρονομικού ποσού των 29 ευρώ και 30 λεπτών για έξοδα της υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη. Πρόκειται για την απόφαση Φ. 312-4-4525 με ημερομηνία της περασμένης Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» και αφορά στη χρησιμοποίηση από την υφυπουργό Εσωτερικών της αίθουσας VIP του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 26 Νοεμβρίου 2010.

Kαι... βεβαίωση υπουργού
Το έγγραφο που αναφέρεται στην έγκριση της συγκεκριμένης προμήθειας τηρεί όλους τους γραφειοκρατικούς κανόνες... προκειμένου να πληρωθούν τα 29 ευρώ και 30 λεπτά στην Olympic Catering.
Συντάχθηκε από το τμήμα προμηθειών της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης διοικητικής υποστήριξης του υπουργείου Εσωτερικών και επικαλείται για την κάλυψη των συγκεκριμένων εξόδων 18 διατάξεις και προεδρικά διατάγματα, καθώς επίσης και το σχετικό παραστατικό από την εταιρεία catering αλλά και τη βεβαίωση από την υπουργό.
Το θέμα του εγγράφου όπως καταγράφεται είναι: «Εγκριση γενομένης δαπάνης εξόδων χρησιμοποίησης της αίθουσας VIP του Ελευθέριος Βενιζέλος από την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», ενώ μετά την απαρίθμηση των νόμων και των διατάξεων επισημαίνεται ότι «εγκρίνουμε τη γενόμενη δαπάνη των 29,30 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, του τιμολογίου της Olympic Catering για κάλυψη των εξόδων χρησιμοποίησης της VIP αίθουσας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στις 26/11/2010 από την υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Τζάκρη».
Το έγγραφο καταλήγει ότι η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του υπουργείου Εσωτερικών και φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου του τμήματος προμηθειών.
Η κυρία Τζάκρη, Βορειοελλαδίτισσα ούσα, είναι λογικό να «πετάει» πολύ συχνά για την πατρίδα της στον Νομό Πέλλας ή τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει την έδρα της ως υφυπουργός.
Και καλά τα αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις των πολιτικών που είτε ως βουλευτές, αλλά πολύ περισσότερο ως μέλη της κυβέρνησης πληρώνονται από τη Βουλή και τα τμήματα προμηθειών των υπουργείων αντίστοιχα, τι τις θέλουν τις VIP αίθουσες. Και εντέλει αν θέλουν οι πολιτικοί και τα κυβερνητικά στελέχη να περνούν από τις... ιδιαίτερες αίθουσες των αεροδρομίων θα πρέπει -ειδικά την πολύ δύσκολη εποχή που διανύουμε με την οικονομική κρίση και την εκτίναξη της ανεργίας- να μη δίνουν δικαιώματα με χρεώσεις των κρατικών ταμείων για... καφέδες και... πορτοκαλάδες.
Κι ενώ δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που υπουργοί και βουλευτές «συλλαμβάνονται» να ζουν? εις υγείαν του κρατικού προϋπολογισμού, την τωρινή εποχή αυτό μοιάζει από ακατανόητο έως και προκλητικό. Οπως για παράδειγμα διάφορα τραπέζια να καλύπτονται από τις πιστώσεις διαφόρων φορέων.

Εθνος της Κυριακής

* Για να είμαστε δίκαιοι φίλοι του Έθνους αυτό ισχύει για όλους τους βουλευτές.... 

Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΤΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΓΥΑΛΙΑ ΟΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ, ΟΙ ΤΥΝΗΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ. ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.