Tο Άγιο Πνεύμα να βάλει το χέρι του..

Ημέρα των Φώτων σήμερα, των Θεοφανείων για όσους πιστεύουν στη Θεία παρουσία και του Αγίου Πνεύματος που υποτίθεται έρχεται να φωτίσει τους ανθρώπους. Μήπως να ελπίζουμε σε κάποια παρέμβαση από… ψηλά μήπως και η κυβέρνηση βάλει μυαλό; Κι αυτό το γράφουμε διότι απομένουν λίγες μόνο ώρες από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πάει στην Τουρκία και θα μιλήσει παρουσία και του Ταγίπ Ερντογάν.
Την ίδια δηλαδή στιγμή που τουρκικοί σχηματισμοί αεροπλάνων κάνουν περατζάδα πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Την ώρα που συζητάμε για φράχτες και πλοία – κρατητήρια για τους μετανάστες που έρχονται κατά χιλιάδες από την Τουρκία γιατί εκεί δεν τους εμποδίζουν.

Την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για διεκδικήσεις μέρους του φυσικού πλούτου του Αιγαίου. Και μάλιστα, πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι έχει επέλθει συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για συνεκμετάλλευση.
Σε μια χρονική στιγμή όπου η Τουρκία προσπαθεί να το «παίξει» καλό και δημοκρατικό παιδί, επισκέπτεται το Φανάρι, μιλά για λύση στο Κυπριακό, στηρίζει στα λόγια τις προθέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Αυτή την ώρα βρήκε ο κ. Παπανδρέου να πάει και να μιλήσει στη γειτονική χώρα. Να πει τι; Ότι τα τουρκικά μαχητικά κάνουν βόλτες στο Αιγαίο γιατί νομίζουν ότι τους ανήκει;
Θα συζητήσει άραγε με τον κ. Ερντογάν τα καυτά θέματα που υπάρχουν και την ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων που είναι περισσότερο γεμάτη από ποτέ;
Ή θα πάει απλά για να επιβεβαιώσει την αδυναμία ισχυρής εξωτερικής πολιτικής;
Διότι εδώ που έχουν φτάσει στα πράγματα απαιτούνται ξεκάθαρες αποφάσεις, κι όχι φωτογραφίες για τις εφημερίδες.
Η Τουρκία μπαίνει στην τελική ευθεία για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ακόμη και πληγωμένη η Ελλάδα μπορεί να υψώσει τη φωνή της και να διεκδικήσει όσα δικαιούται και τίποτε παραπάνω.
Εκτός κι αν όλα όσα έγιναν με την οικονομία ήταν απλά μια καλοστημένη παγίδα για να αρθούν όλες οι αντιρρήσεις της και η Τουρκία να «παρελάσει» χωρίς πρόβλημα για την κατάκτηση των ευρωπαϊκών αγορών.
Για να δούμε αν το Αγιο Πνεύμα θα βάλει το χέρι του. Ηδη αρκετές είναι οι φωνές που ακούγονται να μην πάει ο κ. Παπανδρέου στη γειτονική χώρα. Αν το κάνει δεν χάνει τίποτε. Αν δεν το κάνει και υποκύψει, ίσως χάσει πολλά.

http://www.antinews.gr/?p=78821

Σχόλια