Η ανήμπορη κάθαρση



Η υπόθεση της Ζήμενς είναι η επιτομή της διαπλοκής
Γράφουμε προηγουμένως για το …χλωμό των εξελίξεων στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς (http://www.antinews.gr/?p=80332)
Ύστερα απο τόσους πολιτικούς καυγάδες και τόση διακαναλική φασαρία, θα μας δείξουν απλώς πως η διαπλοκή παρήγαγε το … μέλι που έτρεφε όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά θα μας πουν ότι, δυστυχώς,  δεν έπιασαν κανένα με το χέρι μέσα στο βάζο με το μέλι. Και θα αποδώσουν πολιτικές ευθύνες μόνο.
Το πολύ – πολύ να μας πουν πως έπιασαν κάποιον ανόητο που αντί να κάνει την πάπια και να χαρεί στα γεράματα τα λεφτά του, έκανε φιγούρα με νεαρές γυναίκες και γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά η ανοησία του παραγράφηκε, και πάλι δυστυχώς.
Το πολύ – πολύ να γίνει όπως και με το Βατοπαίδι, όπου η ανεξάρτητη και ανένταχτη δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ναι μεν ήταν άτακτα παιδιά, αλλά τα αδικήματα είχαν παραγραφεί στο μεταξυ, αν υπήρχαν αδικήματα. Και δεν πειράζει που στο μεταξύ ο Γιωργάκης έγινε Γιώργος ανατρέποντας τον Αμίλητο με αφορμή το θέμα αυτό και μας φορτωσε επιπλέον και το ΔΝΤ με την Τρόϊκα.

Στο μεταξύ, διαψεύδονται κατηγορηματικά οι επίμονες φήμες που βλέπουν να εξελίσσεται συμψηφισμός  σκανδάλων.
Αυτήν την ώρα λοιπόν εμείς δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε όσα μήνες τώρα γράφουμε με χαρτιά και ντοκουμέντα:
Στα χρόνια που πέρασαν από τότε που ο Ευάγγελος Αβέρωφ  προειδοποιούσε για την άλωση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών από την Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη (1978 – http://www.antinews.gr/?p=2021), η διαπλοκή εξελίχθηκε στον καθοριστικότερο παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων. Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, κομματικοί μηχανισμοί, βουλευτές, πολιτευτές, δημοσιογράφοι, εφημερίδες, κανάλια, εταιρείες δημοσκοπήσεων και ποδοσφαιρικές ομάδες ελέγχονταν από αυτήν και υποτάσσονταν στις επιθυμίες της. Ακόμα και η Αριστερά, όπως επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων  η παλαιότερη καταγγελία Κοροβέση, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα πλοκάμια της (Κοροβέσης: επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά )
Δεν μπορούμε λοιπόν να τρέφουμε αυταπάτες. Με την μετατροπή του κράτους από το ΠΑΣΟΚ σε μια απέραντη εξεταστική επιτροπή  δεν επιδιώχθηκε η καταπολέμηση της διαφθοράς και η κάθαρση. Ούτε η φθορά (μόνο) της ΝΔ. Στόχος ήταν και είναι να κτυπηθούν ορισμένα και συγκεκριμένα συμφέροντα και να ευνοηθούν άλλα.
Όποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να διερωτηθεί αν όλοι αυτοί που κόπτονται καθημερινά για την «κάθαρση» και την κάνουν «πρωτοσέλιδο», δηλαδή οι κ.κ. Ψυχάρης, Κουρής, Μπόμπολας, το Mega, το Alter, η Καθημερινή, η Ελευθεροτυπία, η Αυριανή κλπ κλπ ενδιαφέρονται πραγματικά γι αυτήν.
Το είδαμε να συμβαίνει στην “εξέταση” του Σωκράτη Κόκκαλη απο την Εξεταστική.
Ποιός να τον στρίμωχνε άραγε;  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον πήρε από έναν μικροβιοτέχνη στην Αργυρούπολη την δεκαετία του 70 και τον έκανε αυτόν που ξέρουμε όλοι; Ο βουλευτής της (παλαιάς) ΝΔ που ήθελε να γίνει εξουσία για να πηγαίνουν οι κόρες των γιαλατζί γαλάζιων πρωθυπουργών βόλτα με το «Γκουανταλαχάρα»; (Το θυμάστε που έκοβε βόλτες στο Αιγαίο με τον Αντρέα, την Μιμή και τον Λούβαρη;). Το ΚΚΕ το οποίο συνυπέγραψε την λεηλάτηση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών επί Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα με το περίφημο «να βοηθήσουμε τον γιό του Πέτρου» του Χαρίλαου Φλωράκη; Ή μήπως ο ΛΑ.Ο.Σ. της κ. Τζαβέλλα που ήταν το δεξί χέρι του για χρόνια;
Και ποιοι είναι οι κήνσορες της δημόσιας ηθικής που θα βγουν από τα ραδιόφωνά τους, τις εφημερίδες και τα κανάλια τους για να πιέσουν την Εξεταστική ώστε να επιτελέσει αδέκαστα το έργο της; Οι υπάλληλοι των εταιρειών δημοσίων σχέσεων που δούλευαν για την Ζήμενς και παριστάνουν τους δημοσιογράφους; Οι μεγαλοδημοσιογράφοι που πήγαιναν ταξιδάκια αναψυχής; Οι άλλοι που καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια στα θεωρεία του Ολυμπιακού; Εκείνοι που είναι στην «λίστα των 40 δημοσιογράφων» που την έφαγε η μαρμάγκα;
Δεν γίνεται δουλειά έτσι κυρίες και κύριοι. Απλώς δεν γίνεται.
Ας αφήσουν λοιπόν στην Εξεταστική, όσο είναι καιρός, το επικοινωνιακό δούλεμα κι ας ασχοληθούν σοβαρά με την δηλητηριώδη αυτή υπόθεση, όσο ακόμα προλαβαίνουν. Αν δεν θέλουν να γυρίσει και να «δαγκώσει» και τους ίδιους – επειδή, αν δεν το ξέρουν, τους πληροφορούμε οτι ο όχλος σε λίγο θα ζητά και αίμα.
Και μερικά απο τα πολλά που γράψαμε:

Σχόλια