«Ενεργοί πολίτες- Σύγχρονα διαδραστικά κόμματα»

Το βιβλίο του Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Ενεργοί πολίτες- Σύγχρονα διαδραστικά κόμματα» παρουσιάστηκε στην Παλιά Βουλή.
    Στον πρόλογο του βιβλίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζει:
    «Ένα σύγχρονο κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού οφείλει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, αλλά όχι ουραγός των πιο πρόσκαιρων αντανακλαστικών της. Οφείλει να ανοίγει δρόμους στην κοινωνία, αλλά και να αφουγκράζεται. Οφείλει να λύνει προβλήματα, αλλά και να εκφράζει τις αξίες της. Οφείλει να βρίσκει βέλτιστους συμβιβασμούς στους κόλπους της, αλλά και να έρχεται σε ρήξη με ό,τι πρέπει να αλλάξει. Ένα τέτοιο κόμμα δεν είναι απλώς «συμμετοχικό», είναι δια-δραστικό και δημοκρατικό. Διαδραστικό γιατί βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία. Και δημοκρατικό γιατί δεν την «ποδηγητεί», την εκφράζει. Δεν χειραγωγεί τις αντιδράσεις της, εκπροσωπεί το δημόσιο συμφέρον. Το κλασικό πρόβλημα της δημοκρατίας, παντρεύεται με τις σύγχρονες μορφές της δικτυακής συγκρότησης και της διαδραστικότητας…. Το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη, βοηθά να γίνουν κτήμα όλων αυτοί οι προβληματισμοί. Προσφέρει πληροφόρηση απαραίτητη σε κάθε ενημερωμένο πολίτη και βάθος κατανόησης απαραίτητο σε κάθε ενεργό πολίτη. Το θεωρώ πολύ σημαντική συμβολή στον πολιτικό διάλογο, εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτή του τη συμβολή, τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω».

    Μετά την άμεση εκλογή του Προέδρου και των οργάνων του σύγχρονου κόμματος από τη βάση, που καθιέρωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς τώρα ανοίγει η συζήτηση για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη συνδιαμόρφωση των πολιτικών και του προγράμματος της ΝΔ. Το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη εισηγείται νέους τρόπους διαδραστικής λειτουργίας ως απάντηση στη κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής. Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο συγγραφέας του «όσο περισσότερη ευθύνη μεταβιβάζεις στους πολίτες τόσο πιο υπεύθυνα αποφασίζουν κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το διαδίκτυο, που αποτελεί την ηλεκτρονική λεωφόρο επιστροφής στην κλασσική συμμετοχική δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας».

    Στο πάνελ της παρουσίασης συμμετείχαν ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο Καθηγητής Νίκος Κοτζιάς, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Πτωχός και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σχόλια