«Η ΑΤΕ τους άφησε χωρίς ευρώ»

Πρωτοχρονιάτικη οικονομική αφαίμαξη υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας από την Αγροτική Τράπεζα, η οποία την πρώτη ημέρα του 2011, παρότι αργία, τράβηξε  χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών για να καλύψει μέρος του άτοκου δανείου, το οποίο είχε ρυθμιστεί και η πρώτη δόση του έπρεπε να πληρωθεί έναν χρόνο μετά!
Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν πως δεν είχαν καμία ενημέρωση από την ΑΤΕ, ενώ διερωτώνται γιατί δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις της πολιτείας και η Αγροτική αυθαιρέτως παρακράτησε τα χρήματά τους.
Στην καταγγελία της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων νομού Λάρισας επισημαίνει:
«Την ημέρα της πρωτοχρονιάς επέλεξε η Αγροτική τράπεζα να προσφέρει ένα ακόμη δυνατό χτύπημα στον ήδη ταλαίπωρο κλάδο της κτηνοτροφίας.
Ήταν γνωστό σε όλους πως είχαμε την διαβεβαίωση δια στόματος  Υφυπουργού  για την παράταση της πληρωμής των δόσεων  του άτοκου δανείου, ενός έτους ακόμη. Η απόφαση της παράτασης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 31-12-2010.
Δυστυχώς όμως εδώ, παίχθηκε το θέατρο του παραλόγου και της απόλυτης ειρωνείας. 
Από πλευράς πολιτείας το θέμα του άτοκου δανείου ρυθμίστηκε για πληρωμή της πρώτης δόσης 31-12-2011 και τελευταία την 31-12-2016  και από την άλλη η Αγροτική Τράπεζα δείχνοντας το ανεύθυνο προσωπείο της και το μίσος της εναντίον των ελλήνων κτηνοτρόφων, προχώρησε αυθαίρετα, στην παρακράτηση δόσεων του άτοκου δανείου και μάλιστα όχι μόνο μίας δόσης αλλά δύο και τρεις και σε άλλες περιπτώσεις τραβώντας ότι χρήματα μπήκαν τις τελευταίες ημέρες από επιδοτήσεις.
Και όλα αυτά συνέβηκαν την ημέρα της πρωτοχρονιάς, μια μέρα αργίας που δεν δουλεύει κανείς στις τράπεζες!
Θεωρούμε πως η εγκληματική αυτή πράξη ήταν προμελετημένη με μοναδικό θύμα τους παραγωγούς, οι οποίοι  έδειξαν εμπιστοσύνη στην Αγροτική τράπεζα και εφόσον πήραν τις επιδοτήσεις δεν απέσυραν τα χρήματά τους από τους λογαριασμούς τους.
Το Σοκ όμως που υπέστησαν ήταν αρκετά μεγάλο όταν την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου  2011 χρειάστηκαν να προχωρήσουν σε διάφορες πληρωμές των πολλαπλών τους υποχρεώσεων και διαπίστωσαν πως τα λεφτά  δεν υπήρχαν πλέον στον λογαριασμό τους, διότι η Αγροτική Τράπεζα διέταξε και αποφάσισε μόνη της χωρίς καμία ενημέρωση να τα κρατήσει για τις δόσεις του άτοκου δανείου.
Η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων του Ν. Λάρισας καταγγέλλει την αυθαίρετη και εγκληματική αυτή πράξη της Αγροτικής τράπεζας και ζητά, από την επίσημη πολιτεία και από τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν το θέμα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστραφούν εδώ και τώρα τα χρήματα των επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους παραγωγούς που τα  δικαιούνται και φυσικά στην καρδιά του χειμώνα τα έχουν απόλυτη  ανάγκη.
Τέλος θέτουμε το ερώτημα προς πάσα κατεύθυνση ποιος αποφασίζει διατάζει και κυβερνά σε αυτή την χώρα; Οι Τράπεζες ή το Υπουργείο Οικονομικών;
Aν υπάρχει κράτος, ας αποδώσει δικαιοσύνη τώρα!»

Σχόλια