Ανθρωποθυσίες ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών


«Να πάνε και πολιτικοί στη φυλακή». «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, να πληρώσουν τα λαμόγια». «Οι βουλευτές και οι υπουργοί έχουν βίλες και καταθέσεις κι εμείς πεινάμε». Είναι ορισμένες από τις φράσεις που ακούμε κατά καιρούς από οργισμένους πολίτες οι οποίοι υφίστανται απίστευτες επιθέσεις στο εισόδημά τους κι από την άλλη βλέπουν πολιτικούς να μπαίνουν στην πολιτική μη έχοντας να φορέσουν… βρακί και βγαίνουν με μονοκατοικίες, εξοχικά, off shore, αυτοκίνητα, χλιδάτους γάμους, πλουσιοπάροχες ρεβεγιόν  κ.λπ.
Και πράγματι ο κόσμος έχει δίκιο διότι βλέπει ότι μπορεί να πάει φυλακή ανά πάσα στιγμή, για μια κλήση της τροχαίας, ή γιατί δεν πλήρωσε τον ΦΠΑ του και από την άλλη όσοι τα έφαγαν πραγματικά να συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς η κρίση να τους έχει αγγίξει.
Έτσι, τους τελευταίους μήνες ακούγεται όλο και πιο έντονη η οργή του κόσμου με αποτέλεσμα στις διαδηλώσεις να φωνάζουν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», να επιτίθενται σε συνδικαλιστές, πολιτικούς και δημοσιογράφους και να απαξιώνουν παντελώς το πολιτικό σύστημα.
Τα βλέπει όλα αυτά η κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται ότι καίγεται κι αυτή στη φωτιά που φουντώνει και τι αποφάσισε να κάνει. Να βρει Ιφιγένειες να θυσιάσει ώστε να καταλαγιάσει η λαϊκή οργή και ο κόσμος να πει «επιτέλους, είδαμε και κάποιον στα σίδερα».
Με τον τρόπο αυτό ο Γ. Παπανδρέου και οι σύμβουλοί του πιστεύουν ότι θα διαχειριστούν καλύτερα στις αντιδράσεις του κόσμου όταν θα έλθουν κι άλλα επώδυνα μέτρα.
Όπως ακριβώς στη ρωμαϊκή εποχή όπου ο αυτοκράτορας έδινε θέαμα στο Κολοσσαίο στους πεινασμένους για να ξεχνούν τη φτώχεια τους. Αντί για άρτο θεάματα τότε, αντί για μισθούς θυσίες πολιτικών σήμερα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι διαρροές που κάνει η ίδια η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρη αλλά και τον γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων, Δ. Σπινέλλη. Οι φήμες λοιπόν που κυκλοφορούν είναι ότι το ΣΔΟΕ έχει βάλει στο στόχαστρο πέντε πολιτικούς οι οποίοι έχουν μεγάλη περιουσία που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το πόθεν έσχες που κάνουν και το εισόδημα που δηλώνουν.
Ούτε είναι τυχαία η διαρροή στις εφημερίδες ότι λίγο πριν πάει στο Ερζερούμ ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με τους παραπάνω και τον ειδικό… εισαγγελέα Καρχιμάκη και τους είπε δήθεν: «Γιατί δεν πάει και κανείς πολιτικός φυλακή;».
Αναρωτήθηκε δηλαδή σαν.. εξωγήϊνος που πρώτη φορά έρχεται στη γη γιατί δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Αντί να κοιταχτεί στον καθρέπτη και να δει το κόμμα του και τη διαφθορά που υπάρχει τόσα χρόνια σ’ αυτό πέταξε ένα τσιτάτο κι ετοίμασε ολόκληρο σχέδιο παραπληροφόρησης.
Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει colpo grosso με το «ξεμπρόστιασμα» και τη φυλακή για δύο πολιτικούς που προέρχονται από τον δικό της χώρο και για τουλάχιστον τρεις από τη Νέα Δημοκρατία. Η διαφορά είναι ότι οι δύο ΠΑΣΟΚοι είναι καμένα χαρτιά εδώ και χρόνια και μάλλον καλό θα κάνουν στην κυβέρνηση. Για τους δε «γαλάζιους» που θέλουν να οδηγήσουν σε ειδικά δικαστήρια λέγεται ότι είναι γερά ονόματα, πρόσφατα υπουργοί, ακόμη και νυν βουλευτές, έτσι η ζημιά που θα προκαλέσουν στη ΝΔ, πιστεύουν ότι θα είναι πολύ μεγάλη.
Οι φήμες αναφέρουν τα ονόματα των κ. Α. Τσοχατζόπουλου και Τ. Μαντέλη, οι οποίοι και στη φυλακή να οδηγηθούν μάλλον επικοινωνιακά θα κερδίσει πόντους η κυβέρνηση. Αν από την άλλη, ξεκινήσουν διαδικασίες για «γαλάζιους» υπουργούς που ήταν ισχυροί πριν από μόλις 20 μήνες τότε αντιλαμβάνεται κανείς το «γκελ» στον κόσμο. Ήδη, υπάρχουν διεργασίες, όπως πληροφορούμαστε για τη στοχοποίηση του Γ. Αλογοσκούφη αλλά και για έναν –δύο βουλευτές που έχουν δηλώσει πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Τα «γουνάκια» λοιπόν θα ήταν πολύ καλό σκηνικό σε μια χώρα που διψάει για εκδίκηση, για όποιον κι αν είναι αυτή. Και αν στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο πολιτικά πτώματα και δύο – τρεις ενεργοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης, ακόμη καλύτερα για την κυβέρνηση.
Κι ο αυτοκράτορας… Παπανδρέου θα αποθεώνεται από το πλήθος που θα ικανοποιηθεί από το πρόσκαιρο θέαμα.
Είχαμε δεν είχαμε καταφέρουμε να γίνουμε θεατές σε ανθρωποθυσίες.

Σχόλια