Για να τελειώνουν τα παραμύθια με το Ευρωομόλογο

Η ΝΔ, ξεκαθαρίζει τη θέση της, αναφορικά με το ευρωομόλογο και τη συλλογή υπογραφών

Επικοινωνιακό τέχνασμα χαρακτηρίζει η ΝΔ την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για το ευρωομόλογο.
    Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνεται ότι «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε απαντήσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο για το θέμα του Ευρω-ομολόγου στην ομιλία του στη Βουλή, για τον Προϋπολογισμό του 2011. Απευθυνόμενος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είχε αναφερθεί σε «επικοινωνιακά τεχνάσματα», όπως το τελευταίο με την εξαγγελία συλλογής υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ευρώπη».
    Η Ρηγίλλης στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι στην συζήτηση στην Βουλή ο κ. Σαμαράς είχε αναφέρει ότι «δεν αρκούν ένα εκατομμύριο υπογραφές από οπουδήποτε. Πρέπει να προέρχονται από 7 χώρες μέλη, τουλάχιστον, και μάλιστα με θεσπισμένα ελάχιστα υπογραφών σε κάθε χώρας μέλους. Δεύτερον, πρέπει να περάσουν από πολλά στάδια, αλλά στο τέλος η Κομισιόν θα κληθεί να αποδεχθεί ή όχι τη σχετική πρωτοβουλία. Κι αν τη δεχθεί η Κομισιόν, πρέπει να την εγκρίνει ομόφωνα και το Συμβούλιο. Όπου υπάρχουν οι γνωστές αντιδράσεις. Και όχι μόνο από ένα κράτος».
    Η ηγεσία της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου είναι στον αέρα» και εξηγεί: «Είναι μη δεσμευτικό και όπως δηλώνει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η πρωτοβουλία αυτή θα μπορέσει να ξεκινήσει από την άνοιξη του 2012 και μετά! Ενώ τα ευρωομόλογα είναι σίγουρο ότι θα τα χρειασθούμε πολύ νωρίτερα».
    Στην ανακοίνωση της Ρηγίλλης υπενθυμίζονται τα ερωτήματα που είχε απευθύνει ο κ. Σαμαράς στον πρωθυπουργό: «Το εννοείτε αυτό που κάνατε ή το πετάξατε έτσι «για το θεαθήναι»; Κι αν το εννοείτε, συνεννοηθήκατε με ομολόγους σας ή με ηγέτες άλλων χωρών μελών; Κι αν το κάνατε με ξένους ηγέτες, γιατί δεν το συνεννοηθήκατε προηγουμένως μαζί μας; Αφού ξέρατε ότι από την πρώτη στιγμή εμείς ζητούσαμε ευρω-ομόλογο…».
    Η ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση ότι «από τότε μέχρι σήμερα, κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δεν απαντήθηκε από τον κ. Παπανδρέου».

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=17035&catid=13

 

Σχόλια

  1. Ωραία τα λόγια και οι άσκοπες κριτικές. Επί της ουσίας ο κ. Σαμαράς και οι βουλευτές του θα υπογράψουν ή όχι ?
    Μπορείς να απαντήσεις σε αυτό αρίστο, μιας και είσαι γνώστης επι των πραγμάτων της ΝΔ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να υπογράψει?
    Αυτά που λέει ο πρωθυπουργός για το ευρωομόλογο και την συγκέντρωση 1 εκατ. υπογραφών είναι "φούμαρα", γιατί :
    «δεν αρκούν ένα εκατομμύριο υπογραφές από οπουδήποτε. Πρέπει να προέρχονται από 7 χώρες μέλη, τουλάχιστον, και μάλιστα με θεσπισμένα ελάχιστα υπογραφών σε κάθε χώρας μέλους. Δεύτερον, πρέπει να περάσουν από πολλά στάδια, αλλά στο τέλος η Κομισιόν θα κληθεί να αποδεχθεί ή όχι τη σχετική πρωτοβουλία. Κι αν τη δεχθεί η Κομισιόν, πρέπει να την εγκρίνει ομόφωνα και το Συμβούλιο. Όπου υπάρχουν οι γνωστές αντιδράσεις. Και όχι μόνο από ένα κράτος».
    Αυτή είναι η διαδικασία και αυτό θα πρέπει να γίνει, για να προχωρήσει το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρίστο ασε τους αλλους 7 εσεις τι θα κάνετε ?
    Για σκέψου τι θα πουν οι ξένοι αν δεν συμμετέχει η αξιωματική αντιπόλιτευση.
    Αλλα είστε μόνο για λόγια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.