Τα πρόσωπα και οι πράξεις τους...


Τα πρόσωπα δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο..
Έχουν σάρκα και οστά και ονοματεπώνυμο..
Στην πολιτική δε, έχουν συγκεκριμένες θέσεις-καθήκοντα στο κάθε κόμμα και πρέπει κατ ελάχιστον να κάνουν αυτά που πoυ τους έχουν ανατεθεί, αυτά που υποστηρίζει το κόμμα και σε κάθε περίπτωση να προωθούν και να "επικοινωνούν" τις θέσεις του κόμματος.
Είναι τόσο απλά τα πράγματα...
Υπάρχει, ο όποιος στρατηγικός σχεδιασμός-προγραμματικός λόγος, που καθορίζει το πλαίσιο και την γραμμή πλεύσης και υπάρχει και το τακτικό επίπεδο που ασχολείται με την ενάσκηση-εφαρμογή της πολιτικής.
Αν αυτά δεν υπάρχουν τότε υπάρχει μέγα θέμα και πρόβλημα.
Αν υπάρχουν και δεν βελτιώνονται, επικαροποιούνται  με τα εκάστοτε νέα δεδομένα και πάλι υπάρχει θέμα.
Αν τέλος υπάρχουν τα ανωτέρω (στρατηγικός σχεδιασμός-προγραμματικός λόγος και τακτική άσκησης πολιτικής) και δεν εφαρμόζονται..

υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και σίγουρα κάποιοι φταίνε.
Κάποιοι δεν έχουν κάνει καλά την δουλειά τους ή δεν την έχουν κάνει καθόλου.
Υπ αυτή την έννοια όσοι εμπλέκονται με αυτά που ανέφερα, κρίνονται και μάλιστα εκ του αποτελέσματος.
Τι με νοιάζει εμένα αν είναι καλό παιδί ας πούμε ο Χ ή ο Ψ, όταν του έχει ανατεθεί κάτι και δεν το κάνει σωστά ή το κάνει κάποιος άλλος για αυτόν.
Στην εποχή μας δεν μπορεί να επικαλούμαστε τα τετριμμένα : δεν το ήξερα, δεν το γνώριζα, δεν το αντελήφθην και δε μιλάω σε προσωπικό επίπεδο.
Για αυτό υπάρχουν οι ομάδες, οι βοηθοί, οι ειδικοί, οι συνεργάτες κλπ.
Ο επικεφαλής-υπεύθυνος πρέπει να δώσει το στίγμα, την γραμμή την κατεύθυνση και ΟΧΙ να υπογράφει ότι του φέρνουν..
ΟΧΙ να είμαι εγώ υπεύθυνος  και να έχω αφήσει το "μαγαζί" μόνο του , να κάνουν κουμάντο οι υπάλληλοι..
Όποιος δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, καλό θα ήταν να αφήσει την θέση του και να πάει κάπου αλλού.
Εμείς όλοι οι αγνοί φίλοι της Ν.Δ, θέλουμε το κόμμα να γίνει και να λειτουργεί όπως ένας σοβαρός οργανισμός, σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Και αυτό για έναν απλό λόγο, αν δεν δουλεύει σωστά σαν κόμμα στην αντιπολίτευση, ΔΕΝ πρόκειται να λειτουργήσει ΠΟΤΕ και με τίποτα σαν κυβέρνηση.

Π.Μ

Σχόλια