Ανεξόφλητες Οφειλές προς την ΔΕΗ ΑΕ

Τα στοιχεία για τους μεγάλο-οφειλέτες της ΔΕΗ ζήτησε για δεύτερη φορά ο Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, μετά την λήξη της προθεσμίας που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής στην πρώτη ερώτηση που κατέθεσε στις 18 Νοεμβρίου.

Με την ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης τονίζει την απροθυμία του ΥΠΕΚΑ να απαντήσει στα φλέγοντα ερωτήματα που αφορούν τους μεγάλους ιδιώτες οφειλέτες, την ώρα που η ΔΕΗ απειλεί ευθέως με διακοπή ρεύματος του Νοσοκομείου Θηβών και ζητά την κατάθεση του σχετικού πίνακα με τους ιδιώτες μεγάλο-οφειλέτες που η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ: Ανεξόφλητες Οφειλές προς την ΔΕΗ ΑΕ

Κυρία Υπουργέ,

Για πολλοστή φορά η πολιτική ηγεσία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για εμπρόθεσμη απάντηση στις Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις προς το Υπουργείο ΠΕΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ένα μήνα μετά την κατάθεση της ΑΠ 6421/18.11.2010 Ερώτησης για τους μεγάλο-οφειλέτες της ΔΕΗ, το ΥΠΕΚΑ αρνείται να δώσει απαντήσεις. Την ίδια ώρα της απροθυμίας της να αποκαλύψει την διόγκωση των οφειλών για το τρέχον έτος, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν να βρίσκεται ante portas μιας κρίση ρευστότητας της Επιχείρησης που αγγίζει το 1 δις €.

Μάλιστα, την ίδια ώρα που δεν εισπράττονται διάφορες οφειλές προς την ΔΕΗ και δεν διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιώτες μεγάλο-οφειλέτες, τα δημόσια νοσοκομεία απειλούνται ευθέως με διακοπή ρεύματος, όπως αποκαλύπτει η ΑΠ 51908/.09.12.2010 επιστολή της ΔΜΠ / Τομέας Μεγάλων Πελατών προς την διοίκηση του Νοσοκομείου Θηβών, επειδή οι διοικήσεις που διόρισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν εξόφλησαν τις οφειλές του τρέχοντος έτους.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Γιατί αποφεύγει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο η Κυβέρνηση;
-Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση και ποιες οδηγίες έχει δώσει προς την διοίκηση της Επιχείρησης για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ;
-Έχει έρθει σε συνεννόηση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΕΚΑ με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ηλεκτροδοτούνται απρόσκοπτα τα δημόσια νοσοκομεία;
Να κατατεθούν οι σχετικοί πίνακες της επιχείρησης με τους 10 μεγαλύτερους οφειλέτες.




Σχόλια