Ο Πεταλωτής διαψεύδει την Ε.Ε !!!!

Δείτε τι λέει η Ε.Ε για τον Προϋπολογισμό του 2011.
 Είχαμε γράψει στο άρθρο Τα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011, δεν είναι αρκετά για να μειώσουν το έλλειμμα και να υλοποιηθεί ο στόχος 2012 - 2014. για τις θέσεις της Ε.Ε,  σχετικά με τον τον Προϋπολογισμό του 2011.
Τις τελευταίες μέρες βουλευτές της συμπολίτευσης, όπως η Κα Παπανδρέου αμφισβητούν την αξιοπιστία του προϋπολογισμού.
Ακόμα και τα φιλοκυβερνητικά Μ.Μ.Ε, όπως το MEGA αναφέρουν:
"Μέτρα-"φωτιά" ως το 2014 προτείνει το ΔΝΤ. Ζητεί νέες περικοπές σε επιδόματα και παροχές όλων των εργαζομένων, αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο και νέο γύρο αυξήσεων στον ΦΠΑ"
Ευτυχώς όμως ο κ. Πεταλωτής, με τις δηλώσεις του στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
O κ. Πεταλωτής αντέκρουσε πλήρως τα όσα αναφέρουν οι της τρόικας..
Εξάλλου ποιος κάνει κουμάντο η τρόικα ή η κυβέρνηση για να ξέρουμε τι λέμε και σε ποιον να δίνουμε βαρύτητα και βάση...
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι:
- Τα στοιχεία του προϋπολογισμού, δεν μπορεί να αμφισβητηθούν γιατί είναι αξιόπιστα
Ο Προϋπολογισμός θα εφαρμοστεί, αυτός είναι ο στόχος
Για να τα λέει αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάτι θα ξέρει... 
Εσείς τι λέτε;; 
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.


ΚΟΥΤΡΑΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είναι αξιόπιστος ο Προϋπολογισμός του 2011; Γιατί σύμφωνα με κάποια στελέχη σας, όπως η κ. Βάσω Παπανδρέου, ο Προϋπολογισμός δεν είναι αξιόπιστος και δεν θα εφαρμοστεί, προφανώς.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι ένας Προϋπολογισμός διαφορετικός από τον περυσινό. Είναι ένας Προϋπολογισμός ανάγκης. Είναι ένας Προϋπολογισμός που σαφώς δείχνει το τι έγινε μέχρι τώρα, γιατί παίρνουμε σαν βάση την πολύ μεγάλη δουλειά που έγινε μέχρι τώρα από την ελληνική κυβέρνηση. Και φυσικά, είναι ένας Προϋπολογισμός ο οποίος σηματοδοτεί και την αναπτυξιακή παράμετρο, την οποία θέτουμε στην πολιτική μας. Είναι σαφές ότι με έναν Προϋπολογισμό και μάλιστα υπό τέτοιες συνθήκες, δεν επιλύονται όλα τα ζητήματα, ούτε βγαίνουμε από αδιέξοδα ή όπως θέλει κανείς μπορεί να το πει. Το θέμα είναι όμως ότι με αυτόν τον Προϋπολογισμό αποκτά η ελληνική οικονομία αξιοπιστία. Είναι ένας Προϋπολογισμός του οποίου τα στοιχεία δεν μπορεί να αμφισβητηθούν γιατί είναι αξιόπιστα και δείχνει τις μεγάλες στοχεύσεις μας, οι οποίες ούτως ή άλλως μετουσιώνονται και σε πολιτικές και μάλιστα με ρυθμούς και με άλματα που ποτέ δεν έχουν γίνει από καμία κυβέρνηση.
ΚΟΥΤΡΑΣ: Θα εφαρμοστεί ο Προϋπολογισμός ή θα έχουμε αναθεώρηση σε δυο μήνες;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο Προϋπολογισμός θα εφαρμοστεί, αυτός είναι ο στόχος μας και είναι στο πλαίσιο της στόχευσής μας να βγούμε από την κρίση. Έχουμε πει πολλές φορές ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούμε τους στόχους μας.

Σχόλια