Εδώ καράβια χάνονται, γαλάζιες βαρκούλες αρμενίζουν

Έχει ενοχλήσει πάρα πολύ η κριτική για τους «ντιντήδες». Ενοχλεί άραγε αυτό, ή μήπως ενοχλεί η σκληρή κριτική που δέχεται το πολιτικό σύστημα για τις συμπεριφορές του οι οποίες μπορούν άλλωστε να συμπυκνωθούν στον όρο «ντιντήδες»;
Αυτά που γράφει το antinews τα λέει όλος ο κόσμος. Το πολιτικό σύστημα έχει καταστεί αναξιόπιστο. Οι συμπεριφορές των πολιτικών με τις ίντριγκες και τα πάθη μοιάζουν πλέον σαν επαναλαμβανόμενα επεισόδια κολομβιανής σαπουνόπερας. Κανένας δεν δίνει σημασία στους εσωκομματικούς διαγκωνισμούς στην Ν.Δ. Και περισσότερο οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες που απογοητεύτηκαν και πληγώθηκαν από τη νέα … διακυβέρνηση 2007-2009.
Η αλήθεια εντοπίζεται στην παροιμία «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν».
Δεν είναι η σύνθεση της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η χώρα και πως θα βγει από τη μέγγενη του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης. Το θέμα μας είναι η τύχη της Ελλάδας. Το ποιος θα είναι τομεάρχης, υποτομεάρχης ή ανθυποτομεάρχης μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα της κομματικής ανέλιξης δεν μας κάνει. Απλά.
Θέλουμε αγωνιστές. Πρωταθλητές της ζωής και της δουλειάς. Επαγγελματίες. Ανθρώπους με άποψη και με το θάρρος της γνώμης τους. Νέα στελέχη που δεν τους ενδιαφέρει το στενό προσωπικό τους συμφέρον, αλλά το καλό της πατρίδας. Γιατί αυτό μας ενδιαφέρει. Την πολιτική με τις δημόσιες σχέσεις, τα ρουσφέτια και το μοστράρισμα της ισχύος την γνωρίσαμε και τη μαυρίσαμε. Αν την ήθελε ο κόσμος της Ν.Δ πέρσι θα έβγαινε η Ντόρα και όχι «ο άλλος».
Ο κόσμος της Ν.Δ θέλει κόμμα. Κουράστηκε από τον συνάθροισμα βουλευτών και πονηρών πολιτευτών. Θέλει ανθρώπους ικανούς. Θέλει να έχει ιδεολογία. Να μιλάει για το έθνος, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την οικογένεια, το δικαίωμα στην ευμάρεια και την οικονομική επιτυχία. Θέλει ένα κόμμα που πραγματικά να εκπροσωπεί τη μεσαία τάξη, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της. Να εκπροσωπεί τα όνειρά της.
Τον Σαμαρά τον στηρίξαμε για όσα εκπροσωπεί. Επειδή είναι η προσωποποίηση του πολιτικού που διώχθηκε για τις ιδέες του από τον εσμό των «ντιντήδων» και της «γενιάς του Πολυτεχνείου». Αυτών που ελέγχουν ακόμη και σήμερα τα ΜΜΕ και τα κρίσιμα πόστα στην κοινωνία. Αυτών που μας οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση. Αυτών που θεοποίησαν τον ευρωλιγουρισμό. Αυτών που θέλησαν να πατάξουν την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων. Αυτών που βόλευε ο «μεσαίος χώρος». Αυτών που θέλανε να είμαστε μια ροζ σούπα…
Κάσσανδρος ο Κυανός

Σχόλια