Ο Νομός Λάρισας λέει «αντίο» στη Νομαρχία του

Μετά από 128 χρόνια λειτουργίας και διαχρονικής προσφοράς στο λαό του νομού, η Νομαρχία Λάρισας τερματίζει τη θητεία της στις 31/12/2010, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Αποχαιρετώντας ένα σημαντικό θεσμό, η Νομαρχία Λάρισας διοργανώνει πανηγυρική εκδήλωση, αφιερωμένη στο θεσμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30μμ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα γίνει ο απολογισμός της Νομαρχιακής Αρχής Λάρισας από το Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό. 

Η εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο “Νομαρχία Λάρισας: 128 χρόνια ιστορίας. Αποχαιρετώντας το θεσμό”, θα είναι αφιερωμένη στο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που, και εκτός από τον απολογιστικό, θα έχει εορταστικό και συμβολικό χαρακτήρα, . Έτσι, για το θεσμό θα μιλήσει ο κ. Γιάννης Φλώρος, ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Λάρισας. Ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός θα κάνει απολογισμό του Νομαρχιακού Έργου. 
Για την ιστορία της Νομαρχίας Λάρισας από το 1882 έως σήμερα, αλλά και τους διατελέσαντες Νομάρχες, θα μιλήσει ο δημοσιογράφος κ. Αχιλλέας Τραγούδας. Σε μήνυμά του σχετικά το έργο που επιτελέστηκε στη Νομαρχία επί των ημερών του ο κ. Κατσαρός επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Η παρούσα Νομαρχιακή Αρχή, όπως και όλες οι προηγούμενες εργάστηκαν συστηματικά και με συνέπεια, ώστε ο Νομός Λάρισας να έχει σήμερα σύγχρονες υποδομές, αξιοσημείωτη ανάπτυξη, και μια κοινωνία που, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, έχει βελτιώσει σημαντικά τους όρους της ζωής και της καθημερινότητας της. Στην προσπάθεια αυτή καταθέσαμε όλοι μας μεράκι, αγωνία, μόχθο, καταθέσαμε ψυχή. Οδηγός μας ήταν οι αξίες και οι αρχές που πάντοτε χαρακτήριζαν αυτόν τον τόπο, τους ανθρώπους του και τον πολιτισμό του. Είμαι βέβαιος ότι και στη νέα περίοδο, με παρακαταθήκη αυτό το έργο που όλοι μαζί πετύχαμε, ο τόπος μας θα πορευτεί με ασφάλεια προς την κατάκτηση και νέων υψηλότερων στόχων”. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί προσωπικά όλοι οι διατελέσαντες Νομαρχιακοί Σύμβουλοι από το 1994 έως και σήμερα, καθώς και στελέχη και προσωπικότητες που εργάστηκαν για το θεσμό. Στην εκδήλωση καλούνται να παραστούν όλοι οι πολίτες καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ένα θεσμό με διαχρονική προσφορά στο Ν. Λάρισας και τους πολίτες του.

Σχόλια