«Συνωμότησε» το σύμπαν!

Ένα μήνα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με ηρεμία και νηφαλιότητα και με δεδομένο το αποτέλεσμα της διαφοράς των 215 ψήφων, μπορούμε εκ του ασφαλούς να υποστηρίξουμε ότι συνέβησαν πράγματα και θάματα, προκειμένου να εκλεγεί στο Δήμο Λαρισαίων και πάλι (για 4η τετραετία) ο νυν Δήμαρχος. Χωρίς να αναφερθώ στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων από τα πολιτικά κόμματα, υπό μορφή υποστήριξης, που δεν ήταν και δεν έγιναν οικεία σε μένα, θα προσπαθήσω να καταγράψω τα γεγονότα που κατά την άποψή μου επηρέασαν, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, το τελικό αποτέλεσμα. Αρχίζω, λοιπόν:
Ο Καλλικράτης, σύμφωνα με τον οποίο προστέθηκαν 10 νέα δημοτικά διαμερίσματα (Κοιλάδας, Γιάννουλης, Φαλάνης, Μάνδρας κλπ), από τα οποία ο συνδυασμός του κ. Τζανακούλη «Λάρισα Πόλη του Αύριο» πήρε τη 2η Κυριακή 926 ψήφους παραπάνω από το συνδυασμό του κ. Σάπκα «Λαρισαίων Πόλις». Οι 1ης γραμμής δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Σάπκα, που για δικούς τους λόγους δε συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του. Πιθανόν κάποιες τελείως προσωπικές ψήφοι τους να έδιναν άλλο αποτέλεσμα. Ο κ. Διαμάντος, που αποχώρησε από την εκλογική διαδικασία με αποτέλεσμα να αποφευχθεί αυτό που έγινε στο σύνολο των περιφερειακών Δήμων του Νομού Λάρισας. Η Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, που αν και από την 5η Νοεμβρίου 2010 είχε στα χέρια της, την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας περί αγοράς ακινήτων του Δήμου Λαρισαίων από τη ΔΕΥΑΛ την έδωσε στη δημοσιότητα μετά τις εκλογές. Κατά μερικούς για να μην καταστεί αντικείμενο εκμετάλλευσης από υποψηφίους και επηρεάσει την εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Λαρισαίων. Η υπηρεσία καθαριότητας, που έκανε απεργία (στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ) και γέμισαν οι δρόμοι με σκουπίδια μετά και όχι πριν τις εκλογές. Οι επαγγελματίες και άλλοι Λαρισαίοι πολίτες, που οργάνωσαν και αυτοί διαμαρτυρία, μετά και όχι πριν τις εκλογές, για το γνωστό θέμα των τραπεζοκαθισμάτων των καφετεριών που κλείνουν τα πεζοδρόμια της Λάρισας εμποδίζοντας τη διάβαση των πεζών. Ο εργολάβος, που ανέλαβε το έργο της ανάπλασης της πλατείας Φιλιππούπολης (για τα άλλα έργα δεν έχω εικόνα) αφού προεκλογικά σε χρόνο ρεκόρ την περιέφραξε με πάνελ, γκρέμισε ότι υπήρχε σ’ αυτήν, την έσκαψε απ’ άκρη σ’ άκρη και μετά …2 μήνες τώρα, απλά εξαφανίστηκε. Πιθανολογείται ότι οφείλεται στη γιορτινή περίοδο που ήδη διανύουμε. Όχι τίποτε άλλο αλλά καταστράφηκε και η μοναδική παιδική χαρά που υπήρχε στην περιοχή.
Εντέλει δύο πράγματα συνέβησαν. Είτε πράγματι συνωμότησε το σύμπαν για να εκλεγεί και πάλι ο νυν Δήμαρχος ή είναι τόσο ικανός που χωρίς να φαίνεται κινούσε τα νήματα και έφερε (ομολογουμένως αυτή τη φορά ασθμαίνοντας) τα πράγματα εκεί που ήθελε. Κανείς δεν αμφέβαλε άλλωστε για τις εκλογικές του και όχι μόνον ικανότητες. Καλή θητεία…

Του Απόστολου Παπαπαρίση

Σχόλια