"Το ΔΝΤ δεν ζήτησε μειώσεις μισθών"

Δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε ο κ. Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και υπεύθυνος για το πρόγραμμα της Ελλάδας, μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist.

Εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό της σπατάλης και της φοροδιαφυγής.
Μάλιστα όταν η κ. Μέγκαν Γκριν, του περιοδικού The Economist, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέχρι το 2012 κάνοντας «hair cut» 35%, ο κ. Τόμσεν πήρε τον λόγο και τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν οδυνηρό, διαφωνώντας κάθετα με αυτή τη λογική, ενώ την ίδια θέση κράτησε και η κ. Ελγκα Μπραντς της Morgan Stanley.
Ο κ. Τόμσεν ζήτησε να υπάρχει ευρύτερη πολιτική συναίνεση ώστε να επιτευχθούν οι αλλαγές, ενώ χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας όσους προτείνουν «μαγικές λύσεις» για την επίλυση των προβλημάτων.
Ο κ. Β. Ράπανος, πρόεδρος της ΕΤΕ και της ΕΕΤ, αναφέρθηκε στην ανάγκη για «δικαιότερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό πλαίσιο».

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=46098949

Σχόλια