Εδώ και τώρα να ζητήσουν συγνώμη για όσα έλεγαν πριν απο τις εκλογές

Σε μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο θα εξελιχθεί η υπόθεση της διαγραφής ληξιπρόθεσμων χρεών περίπου 24 δισ. που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Επισήμως λένε ότι πρόκειται για χρέη δήμων αλλά και επιχειρήσεων που έχουν εδώ και χρόνια βάλει λουκέτο και που δεν υπάρχει περίπτωση να εισπραχθούν στον αιώνα τον άπαντα. Αν είναι έτσι, να συμφωνήσουμε. Όμως, θα πρέπει εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει αναλυτική λίστα με τους… ευεργετημένους έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκιές.
Διότι ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι που δεν πλήρωναν χρόνια και τώρα έρχεται να τους απαλλάξει από το βάρος η κυβέρνηση;
Κι αν είναι και κάποιοι “πράσινοι” επιχειρηματίες ή κάποιοι που έχουν δώσει γη και ύδωρ στον κ. Παπανδρέου όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα ευνοούνται από τη ρύθμιση;
Ήδη μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπάρχει αναταραχή και ζητούν από τον Γ. Παπακωνσταντίνου να δημοσιοποιήσει τη λίστα.

Πέραν τούτου, δε θα πρέπει να παραβλέψουμε και την περίφημη ρήση του πρωθυπουργού προεκλογικά που έλεγε ότι υπάρχουν πάνω από 30 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία αν εισπραχθούν δε θα έχει καμιά ανάγκη η χώρα. Εκεί πήγαινε το “λεφτά υπάρχουν”. Τι έγινε τώρα ξαφνικά; Ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να εισπράξουν; Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τα προεκλογικά ψέμματα.
Λεφτά δεν υπήρχαν και το γνώριζαν. Δεν μπορούσαν να τα εισπράξουν και ήξεραν ότι θα φτάσουν σε διαγραφή. Αρα πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Δύο λοιπόν τα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση:
  1. Βολεύει και δικούς της δήμους (λόγω Καλλικράτη) και επιχειρηματίες με τη διαγραφή χρεών;
  2. Θα ζητήσει συγγνώμη για όσα έλεγε ο κ. Παπανδρέου προκειμένου να πάρει τις εκλογές
Απέσυρε τελικά ο Παπακωνσταντίνου την επίμαχη διάταξη
16:54. Μόλις τώρα μας ενημέρωσαν ότι ο  υπ.Οικονομικών απέσυρε το άρθρο 7 που προέβλεπε τη διαγραφή χρεών συνολικού ύψους 24 δις ευρώ ως ανεπίδεκτα εισπραξης .
‘Οπως ανέφερε θα επανακαταθέσει σχετική ρύθμιση σε επόμενο νομοσχέδιο που θα προβλέπει ότι το Ελεγκτικο συνέδριο θα έχει την τελική ευθύνη γιά τη διαγραφη αφού πρώτα γίνει αξιολόγηση των χρεών απο τις υπηρεσίες του υπ.Οικονομικών και έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των οφειλετών στο διαδίκτυο .
Μέχρι να γίνει η νέα ρύθμιση το υπουργείο θα δημοσιοποιήσει τη λίστα όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

http://www.antinews.gr/?p=76053

Σχόλια