H αναίδεια της εξουσίας

H αναίδεια της εξουσίας pampoukis2Πρωτοσέλιδο έγινε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, όχι για κάποια μεγάλη του επιτυχία στον σημαντικό τομέα που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός, ή για κάποια σημαντική του δήλωση ή συνέντευξη, αλλά για τη δημόσια συμπεριφορά του που δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε το αξίωμα που φέρει.
Ως νομικός και μάλιστα δάσκαλος, παραβιάζοντας προκλητικά το νόμο, είναι σαν να λέει στους πολίτες, ότι οι νόμοι είναι για να παραβιάζονται, όταν μάλιστα απροσχημάτιστα τους παραβιάζουν δημόσια αυτοί που τους ψηφίζουν, καθότι ο κ. Παμπούκης είναι βουλευτής άρα μέλος του νομοθετικού σώματος.
Κάποιοι βέβαια θα πουν: Ε…! και τι έγινε; Ένα τσιγάρο κάπνισε! Δεν έκανε και έγκλημα;
Μπορώ να υποθέσω ότι ως δεινός καπνιστής ο κ. Παμπούκης  ήταν αντίθετος με την απαγόρευση του καπνίσματος και ήταν δικαίωμά του. Από τη στιγμή όμως που η απαγόρευση του καπνίσματος έγινε νόμος του κράτους έχει υποχρέωση πρώτος αυτός να τον τηρεί και να αποτελεί παράδειγμα για τους απλούς πολίτες.
Η τήρηση των νόμων είναι υποχρέωση όλων μας και από αυτή την υποχρέωση δεν εξαιρούνται ούτε οι αξιωματούχοι της πολιτείας, όσο ψηλά και αν ίστανται. Αντίθετα αυτοί θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα.

Σχόλια