Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στους Αδέσμευτους Bloggers.

Τι κρατάτε απο την προεκλογική σας εκστρατεία;
Όπου κι αν βρέθηκα, αυτό που είδα ήταν παρακμή, απαισιοδοξία, απογοήτευση. Mια κινέζικη παροιμία λέει  ότι «όταν ένα βέλος είναι έτοιμο να εκτοξευτεί, αργά ή γρήγορα πρέπει να το πετάξουμε». Ως εδώ και μη παρέκει, ήρθε  η ώρα να αλλάξουμε. Οι καιροί δεν μας τρομάζουν, αλλα  αντίθετα μας προκαλούν να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την πόλη που αγαπάμε και για το κοινό συμφέρον. Η σύγχρονη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη μας δίνει την ευκαιρία να καταστήσουμε το δήμο ένα σύγχρονο οργανισμό που παράγει αποτελέσματα. Ήρθε η ώρα όλοι να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα την επόμενη Κυριακή και να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της Γλυφάδας.
Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;
Διαφάνεια για όλα και για όλους.

Εξυγίανση σε όλα τα επιπέδα. Το πάρτυ της διαφθοράς τελείωσε. Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, που με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, θα βρίσκομαι στη θέση ευθύνης του Δημάρχου ξεκινά η μεγάλη, ριζική αναδιάρθωση του δήμου. Προστατεύουμε τα χαμηλά εισοδήματα, μειώνουμε τα δημοτικά τέλη, αναβαθμίζουμε το τοπικό ΙΚΑ, δημιουργούμε δημοτικό πολυιατρείο, το εξοπλίζουμε με ασθενοφόρα, υλοποιούμε τη "Βοήθεια στο Σπίτι". Πολλαπλασιαζουμε το φωτισμό, επιδιορθωνουμε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αναβαθμίζουμε το δίκτυο αγωγών ομβρίων υδάτων. Πράγματα απλά και αυτονόητα, που κανείς όμως δεν είχε τη βούληση και την ευαισθησία να τα κάνει πράξη!
Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ αναμένεται να αγγίξουν τα 4,5 δις ευρώ. Σ'αυτό το πλαίσιο, πόσο υλοποιήσιμο μπορεί να είναι ένα  τέτοιο αναπτυξιακό όραμα;
Με το Μνημόνιο αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα δεκαετιών. Ακόμα όμως και σ' αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα που προτείνουμε ειναι υλοποιήσιμο και κοστολογημένο μέχρι κεραίας. Σ' αυτή την οικονομική κρίση οφείλουμε να αντιδράσουμε με πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Δεν έχουμε το περιθώριο να χάσουμε ούτε χρόνο, ούτε χρήμα. Δεν είναι δυνατόν ο τρίτος σε μέγεθος δήμος της Αττικής να βρίσκεται στην 251η θέση στις απορροφήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλη την επικρατεια..! Γι'αυτό προτείνουμε τη δημιουργία γραφείου Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να νοικοκυρέψουμε το Δήμο, να προβουμε σε εξορθολογισμό των δαπανών, να εξοικονομήσουμε πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος μας, και πιστέψτε με, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αποφασή μας να το υλοποιήσουμε. Όσοι λυμαίνονται τόσα χρόνια τον δήμο μας, θα χάσουν τον ύπνο τους.
Τι απαντάτε σε όσους βρίσκουν ύποπτη την κάθοδο σας στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Με αυτή την επιλογή μου, θέτω τον εαυτό μου καθημερινά στην κρίση των συμπολιτών μου. Δεν ψάχνω αποκούμπι, δεν βγαίνω στη σύνταξη, δεν ψάχνω την κότα με τα χρυσά αυγά. Άλλοι έφαγαν χρυσά αυγά και τώρα θέλουν να φάνε και την κότα..! Ζήτησα τα ποινικά μητρώα όλων των υποψηφίων μου και δεσμεύτηκα για την δημοσιοποίηση όλων των πόθεν έσχες των δημοτικών συμβούλων που εξελέγησαν. Ο κ. Κόκκορης όχι μόνο έχει καταδικασθέντες στο συνδυασμό του, αλλά έχει βγει και το έχει παραδεχτεί δημοσίως, κάνοντας σαν να μην υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο σε αυτό. Προσωπικά δε, παρουσίασα το δικό μου πόθεν έσχες της τελευταίας 10ετίας. Που είναι το πόθεν έσχες του κυβερνητικού υποψηφίου, κ. Κόκκορη, που έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στη ΕΘΕΛ με δάσκαλο τον Τάσο Μαντέλη, όπως ο ίδιος δηλώνει; Τα πράγματα είναι απλά, δεν χρειάζεται να τα κάνουμε περίπλοκα. 
 
Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους Γλυφαδιώτες;
Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πόλη την επόμενη μέρα και να προσφέρει κοινωνικό έργο μέσα από την αμεσότητα που προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αναδείξουμε τη Γλυφάδα στον πρώτο δήμο της Αττικής. Το γεγονός ότι μας στηρίζουν σ' αυτή τη μάχη διαφορετικές κομματικές συνιστώσες, όπως οι κύριοι Καρατζαφέρης, Ψαριανός, Παναγούλης,   αλλά και πρώην δήμαρχοι Γλυφάδας όπως οι κύριοι Θεοδωρόπουλος και Σφακιανάκης, καταδεικνύει ότι δεν κινούμαστε με κομματικούς περιορισμούς, ούτε  με διαπλεκόμενες εξαρτήσεις. Η προηγούμενη Κυριακή κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο λαός δεν τσιμπάει και δεν ξεγελιέται. Είμαι σίγουρος ότι οι Γλυφαδιώτες θα στείλουν ένα ακόμη ηχηρότερο μήνυμα αλλαγής, όχι μόνο την επόμενη Κυριακή, αλλά και την επόμενη τετραετία, οπότε και θα τεθώ ξανά στην κρίση τους.

Σχόλια